29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: Q8 sport concept е по-горещият флагманския SUV на Audi

След като на автосалона в Детройт ни представи виждането си за флагманският SUV Audi Q8, сега луксозната марка от Инголщад доразвива идеята за бъдещия си топмодел на изложението в Женева.

Audi Q8 sport concept е визия на луксозното SUV купе в спортна премяна и грубо казано ни загатва, за това, че бъдещият сериен модел ще има по-горещи версии като нпаример SQ8 или дори RS Q8. Оцветен в крещящ оранжев цвят, прототипът има значително по-агресивен дизайн от предходната концепция. Голямата осмоъгълна радиаторна решетка тук е със структура като на пчелна пита, като до нея се помещават още по-гигантски въздухозаборници.

В сравнение с представения на изложението в Детройт по-рано през годината Q8 concept на Audi, в женевската студия широчината на каросерията в областта на арките на калниците е увеличена с още 12 милиметра. Издълженият спойлер в задната част на покрива придава завършен вид на спортния характер на автомобила, принос за което имат и алуминиевият дифузьор и характерните с овалното си сечение изпускателни тръби на студията.

Вътрешното пространство на Audi Q8 sport concept внушава неподправено усещане за лукс със своите разточителни линии, изискани материи и простор в изобилие. Новата ергономична концепция за управление на функциите разчита на големи сензорни екрани, а завършващите щрихи в тази област поставят усъвършенстваните цифрови контролни прибори във виртуалния кокпит на Audi и контактно-аналоговия head-up дисплей. При него специалистите на марката са използвали интелигентна технология за допълнена реалност, при която реалният и виртуалният свят се сливат, предоставяйки перфектна информация на водача.

За задвижването на Audi Q8 sport concept се грижи високоефективна концепция, комбинираща 3-литров TFSI турбомотор с „мека” хибридна система. Максималната мощност на всъдехода е 476 конски сили, а пиковият въртящ момент е 700 Нм. Ускорението на проходимот купе от 0 до 100 км/ч става за 4,7 секунди, а максималната му скорост е 275 км/ч.

Освен, че е наистина бърз, Q8 Sport Concept е и доста икономичен, благодарение на електрификацията с 0.9-kWh литиево-йонна батерия. Използвайки енергия от рекуперация, високопроходимото возило харчи по-нако от литър бензин на 100 км, а пробегът му с един резервоар бензин, според Audi, ще надхвърля 1200 км.

Очакваме серийният Audi Q8 да е на пазара догодина, а неговата по-спортна версия може би ще е готова през 2019 г.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22027
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.