29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: Volkswagen Arteon заменя CC със стил (видео)

Passat CC, познат по-късно само като CC, намери своето логично продължение на изложението в Женева, където VW представиха новия Arteon. Седанът следва линиите на показаната още през 2015 г. в Швейцария концепция Sport Coupe Concept GTE и от гледна точка на дизайн е на светлинни години от модела, който заменя. 

Предницата се отличава с модерната решетка, вплитаща се в LED светлините, които са част от стандартното оборудване. Ключово е, че от седан със скосен покрив автомобилът преминава към фастбек форма на купето, с което задният багажник вече е доста по-лесно достъпен и разполага с 563 литра обем с вдигнати задни седалки и 1557 литра, ако те бъдат свалени. Ако това не е достатъчно, трябва да знаете, че след неопределено време ще има и комби вариант.

Новият автомобил споделя MQB платформата с Passat, но е 9,4 см по-дълъг, 4 см по-широк и 2,8 см по-нисък. Заради премиум насочеността, Arteon може да се похвали с повече пространство за пътниците отзад благодарение на удължаването на междуосието с 5 см.

Интериорът е изпълнен със всевъзможни елементи, които да накарат пътуващите да се почувстват комфортно. Предните седалки се регулират в шест направления, има опция за подгрев и тапицерия от кожа и алкантара при средното ниво на оборудване. Купето се озвучава от 8 високоговорителя, а в ръцете на шофора стои кожен волан. Ако се скочи на най-високата модификация R-Line, интериорът придобива спортен характер. Сред опциите са дигитално табло, хед-ъп дисплей и 9,2-инчов екран за инфотеймънт системата. 

В помощ на шофьора Arteon разполага с адаптивен круиз контрол и системата за динамично осветяване, която използва данните от GPS-a, за да насочи фаровете към завой, преди шофьорът да е достигнал до него. Не на последно място по значимост е и системата, която може да засече кога водачът е неспособен да управлява, като например при внезаптно влошаване на здравословното състояние, след което колата намалява сама и преминава в най-бавната лента. 

Що се отнася до задвижването, при бензиновите мотори изборът стартира със 1,5-литров мотор със 148 к.с. Той се съчетава със стандартната 6-степенна ръчна трансмисия или опционалната 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Този агрегат е достъпен само за базовия модел, който е с предно задвижване. Следващата стъпка е 2-литров TSI със 188 или 276 к.с. Докато двата мотора работят само с автоматик, по-мощният се комбинира с 4Motion система за задвижване на четирите колела.

За любителите на дизела има 2-литровия TDI в три нива на мощност: 148, 188 и 236 к.с. Първият се съчетава с една от двете скоростни кутии и задвижва само предните гуми, докато при този със 188 к.с. мощността може да се предава през четирите. При върховата форма няма друг избор освен автоматик и 4Motion.

Продажбите ще стартират в средата на тази година.







Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22044
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.