28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Звезди на благотворително рали за глухонеми деца

За четвърти път фондация „Хора, Пътища, Автомобили“, Българска Федерация Автомобилен Спорт и Академия за пътна безопасност - SDA организират благотворителното рали “Виж ме”. Събитието ще се проведе на 7 октомври, събота от 10:00 часа на автополигона на София Франс Ауто, в София бул. „Ботевградско шосе“ № 459

Проектът, който в предишните си издания пожъна невероятен успех, бе подкрепен от над 50 известни личности, които взеха участие с личните си автомобили. И тази година благотворителната акция е свързана с идеята да се подпомогне живота, учебния процес и израстването на глухонемите децата от училище с пансион „Проф. Дечо Денев“ в София, лишени от родителски грижи. Децата отглеждани в специализираното учебно заведение са от 3 до 18 – годишна възраст, а предмета „Безопасност на движението“ е застъпен наравно с българския език и математиката в учебната програма.

По традиция, участниците-състезатели са известни личности от обществената сцена – политици, актьори, певци, журналисти и други, притежаващи любителска категория за шофиране. Идеята на състезанието е известните лица да дадат личен пример с уменията си за шофиране и толерантност в майсторско управление. “Виж ме” е послание на звездите към техните последователи и в същото време е отправено от децата, които не могат да чуят приближаваща се опасност и не могат да извикат в ситуация на пътя.

В годините, за да подкрепят каузата, зад волана застанаха Анна Цолова, Лора Крумова, Галя Щърбева, Деси Банова, Димитър Анестев, Георги Любенов, Спас Кьосев, Агент Тенев и мн. др. Посланици и участници в ралито са били Марта Вачкова, Теди Велинова , Илия Луков, мисис Румяна Маринова, Деси Тенекеджиева, Кристина Димитрова и мн. др.

Сред първите стартови номера тази година са имената на певеца Богдан Томов, топ дизайнерката Мира Бъчварова, модела Теди Велинова, бизнес дамата и многодетна майка Яна Средкова и др.

ПРОГРАМА
Дата: 7 октомври, (събота) 2017 г.,
Място: открит автопарк на „София Франс Ауто“
Адрес: София, “Ботевградско шосе” № 459
9:30 ч. Ароматно кафе, чай, безалкохолно
9:45 ч. Регистрация на участниците
10:00 ч. Инструктаж от комендантите на ралито за участниците - ( БФАС )
10:15 ч. Официално откриване
10:30 ч. Старт на първи етап (майсторско управление на полигон ). Стартират автомобили в три класа разпределени според обема на двигателите.
11: 40 ч. Старт на втори специален етап. Майсторско управление при равни условия за първите трима от всеки клас с еднакъв модел и марка автомобил – „Пежо“.
12:30 ч. Финал
12:40 ч. Снимки, интервюта с известни личности – пилоти в ралито.
- Викторини на тема пътна безопасност
- Връчване на предметни и събраните финансови дарения на децата и ръководството на училище „Проф. Дечо Денев“
13:00 ч. Награждаване


Информация: Екатерина Дончева 0888 38 13 13



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28652
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.