29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10 бюджетни класики за колекционери

Не е необходимо да сте милионер, за да колекционирате класически автомобили. Важен е точният подбор. Ето 10 коли, които всеки може с гордост да паркира в гаража си, без да фалира:

Chevrolet El Camino 

Произвеждано между 1959 и 1987 г., с малко прекъсване по средата, купето-пикап El Camino е кола, която винаги ще привлече внимание към колекцията виТрябваше да видим модерната реинкарнация в лицето на Pontiac G8 ST, но финансовата криза осуети плановете на GM. Все пак, поне в Щатите, едно класическо El Camino е сравнително достъпно и е много добър начин да направите гаража си по-интересен.

Datsun 510

Макар и да взаимства това-онова от европейски модели, 510 е много повече от копие на BMW. Японската кола има своя чар. Дори и друго не ви грабва в Datsun-а, трудно можете да игнорирате монтираните на калниците огледала. 


Fiat 124 Spider

Вярно, 124 Spider вече има и модерна версия, сродна на MX-5, но класиката си е класика. Старият Fiat превъзхожда съвременния си еквивалент що се отнася до стил. Плюс това е много вероятно моделът от 2016 г. да работи, което би го направило скучен за любителите на гаечните ключове и мръсните нокти. Затова по-добре колекционерите да заложат на ретро 124-ката.

Ford F-100

Въпреки че са сравнително рядка гледка по нашите географски ширини, всеки обича заоблените форми на класическите пикапи. А ако ще е пикап, нека поне да е от F-серията. Просто погледнете калниците на този F-100!

Jeep Jeepster

Забравете за другите стари Jeep-ове като оригиналния такъв на Willys. Ако говорим за колекциониране, няма по-добър начин да се отличите от това да притежавате Jeepster. 

Mercedes-Benz W115

Класическите Mercedes-и са много привлекателни, но ако не искате да ви помислят за пестеливец, ще трябва да се бръкнете по-дълбоко за нещо различно от E-класа от 80-те или 90-те. Тогава наред идват някои от по-старите модели W115. 220 би свършил работа.

MGB GT 

Много колекционери искат BMW M Coupe, но истината е, че немската машина е много скъпа. Като по-подходяща за скромен бюджет е MGB GT. Освен, че е по-евтина, британската кола успява по своему да грабне окото. Част от вината за това може да се препише на дизайна на Пининфарина.

Plymouth Valiant

Valiant не стартира с добра визия, но до средата на 60-те естетическите проблеми са разрешени и американската кола придобива дори привлекателни форми. Предлага се както с твърд, така и със свалящ се покрив, а двигателите са вечни. Няма с какво да сгреши човек.

Pontiac Firebird

Като цяло Firebird не е от най-достъпните коли, но при внимателно оглеждане на пазара е възможно да се намери някой по-евтин екземпляр от края на 70-те години. Купувате го и сте готови да се вживеете в ролята на герой от американски екшън. 

Volvo 122

Доста по-различно от преобладаващо американския списък, 122 е идеален пример за достъпна европейска класика. Е, не е като Volvo 1800, но е повече от красиво. И ще можете да се хвалите, че имате първата кола, която предлага триточковите предпазни колани като стандартно оборудване през далечната 1959 г.  За някои хора това е интересно.
 



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:25 1
+ 0
- 0
sffsdf9279
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.