29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10 красиви дизайна на Pininfarina, които не са Ferrari

Дизайнерската къща Pinanfarina може и да е най-известна със създаването на купетата на някои от знаменитите коли на Ferrari, но освен това тя е създава други също толкова впечатляващи и красиви произведения. Днес ще изредим 10 от тях:

Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV е един от най-новите дизайни на Pininfarina в списъка, но това не отнема по никакъв начин от привлекателността. Иначе класическата клиновидна форма добива допълнителен италиански привкус и рязко отсечена задница. Фактът, че е с предно задвижване също не пречи.

Alfa Romeo Spider

Не е лесно да уцелиш правилния дизайн отведнъж, но със Spider Pininfarina успяват безпроблемно. Spider се произвежда почти без промяна между 1966 и 1994 г. Това говори много за дизайна. 

Cisitalia 202

Можем само да съжаляваме, че са произведени малко екземпляри от Cisitalia 202, защото и в този случай Pininfarina се справя брилянтно. Дотолкова, че една от малкото коли може да бъде видяна в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк. Да създадеш дизайна на кола, която буквално да бъде приемана като произведение на изкуството, е сериозно постижение. 

Fiat 124 Spider

Новият Fiat 124 Spider, който е базиран на Mazda MX-5, може и да е страхотна кола, но не се доближава до оригинала, поне що се отнася до елегантност. Със сигурност рето моделът ще изисква по-скъпа поддръжка, но красотата му компенсира за това. 

Lancia Aurelia Spider

За дизайнът на Aurelia всъщност е отговорна компанията Ghia, но Pininfarina го пренася към кабрио варианта на същия модел. Получената кола изглежда зашеметяващо, особено със свален покрив. 

Lancia Flamina

Поне от техническа гледна точка Flamina има много общо с Aurelia, но не бихте предположили по външния вид. Вината е на Pininfarina, които доказват, че умеят да оформят не само двувратки, но и седани. 

Maserati GranTurismo

GranTurismo поостаря мъничко, но въпреки че е в производство от почти десетилетие, "тризъбецът" изглежда все така фантастично. Както самото име предполага, Maserati не претендират, че колата им е спортист, но ако търсите точно турър, едва ли ще намерите по-привлекателен.

MGB GT

MG създават добър дизайн за MGB, но когато решават да сложат покрив на малкия роудстър, на помощ идват италианците. Полученият хечбек е не само практичен, но и доста готин.

Nash-Healey

След Втората световна война спортните коли започват да се прокрадват в Щатите. Компанията Nash иска да се възползва от тенденцията като предложи собствен автомобил. Самото създаване на машината се оказва интернационално начинание - Nash-Healey се продава в САЩ, техническата част от работата е свършена от англичаните от Healey, а дизайнът е дело на Pinifarina. 

Peugeot 406 Coupe

406 изглежда добре и като седан, но не се откроява по нищо. За купе версията е необходимо нещо по-специално. За щастие в картинката се намесва Pininfarina. Вярно, купето не прилича страшно много на седана, но просто е красиво.
 



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:24 1
+ 0
- 0
sffsdf9875
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.