16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

10 забравени спортни коли от 90-те

През 90-те години на миналия век се раждат толкова много страхотни коли, че някои от тях биват пренебрегнати или просто забравени. Днес ще ви припомним за десет от тях.

Mitsubishi Eclipse GSX

Мнозина може би свързват Eclipse с поредицата "Бързи и яростни", но японската машина е съвсем сериозна кола дори в заводски вид. Това е особено вярно като говорим за по-рядката GSX версия с четирицилиндров 2.0 турбо мотор с 210 коня.  

Mercedes-Benz 500E

Абсурдният AMG Hammer, издигнат на базата на W124, е колата, която хората помнят и същевременно от паметта им се изплъзва друг също впечатляващ Benz - 500E. За да поберат масивния 5-литров V8 от 500SL под капака, Mercedes се обръщат за помощ към Porsche. С него E-класата се превръща в легитимен конкурент на BMW M5. 

Toyota Celica All-Trac Turbo

 
Искате доказала се по рали трасетата кола, която не е Subaru или Mitsubishi? All-Trac Turbo, позната и като GT-Four, е правилният избор. Получавате задвижване на четирите колела, четирицилиндров двигател с принудително пълнене и 220 коня.

BMW M3 Lightweight 

Всички тачат E36, но сякаш не се сещат или просто не знаят за лимитираната свръхлека версия M3 Lightweight. Баварците може и да не са отделили много време в измислянето на име, но усилията са били насочени в по-добра насока. Направени са само 125 бройки с по-спортно очакване, оголен интериор, заден спойлер и разбира се графики на M дивизията. Само не питайте за цената.

Oldsmobile Cutlass Calais Quad 442

Дълго наименование за иначе компактна кола. Въпреки емблемата, 442 е далеч от типичните мускулести коли. 180 коня от надлъжно разположен  мотор с четири цилиндъра задвижват предните колела и превръщат Cutlass Calais  в забавен и харесван автомобил. 

Porsche 968 Club Sport

Porsche 968 просъществува само 3 години и остана засенчено от предшественика си 944 и наследилия го Boxster. Club Sport версията, която също забравяме, може би най-добрата атмосферна кола сред 924,944 и 968. Дори може да се каже, че е една от най-добрите коли на Porsche с двигател отпред. 

Dodge Neon R/T

Почти невъзможно е да видите Neon на пътя, но преди време колата доминира на американските писти. Първоначално Dodge предлагат Neon ACR с части за подобряване на окачването, които даже не са монтирани, а само сложени в багажника. Следва го Neon R/T, който представлява по-подходяща за пътищата версия. 

Nissan Sentra SE-R

Sentra SE-R получава признание още когато се появява през 90-те, но след това бива забравена. Тежащата само 1,1 т. кола крие под капака двигател с четири цилиндъра и 140 к.с., който достига 7500 об./мин. 


Volvo 850R

850R е това, което става, когато Volvo се отпусне и позабавлява. Шведът не само вади 240 коня от 5-цилиндровия си мотор, но и изглежда достатъчно нормално, че да се слее с тълпата. Точно каквото съумява в днешни дни V60 Polestar.

Volkswagen Corrado VR6

Със своите 178 к.с. Corrado VR6 е колата, от която VW се нуждае и сега - красива, стилна и бърза. Неслучайно немският автомобил има сериозни последователи. 



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf10001
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.