17 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

300 коня и предно предаване - тези осем модела го могат

Някой автомобили крият под кожата си нещо повече от скучен семеен седан. Същите тези автомобили могат да изглеждат лежерни, аристократични, дори скучни. Но, застанете ли зад волана, те могат да Ви накарат да забравите за външния им вид. В следващата селекция ще обърнем внимание на някои "палави" четириколесни с предно задвижване и 300 коня под капака.

Nissan Maxima

Nissan представя своята Maxima като "четириврата спортна кола". Това е малко преувеличено, но всъщност автомобилът доставя повече удоволствие, отколкото бихте предположили. Интересен дизайн, много комфорт и най-важното - мощност от 300 к.с. Може би единственият недостатък е, че не можете да мръднете от единствената предлагана CVT трансмисия.

Lincoln MKZ

Очаква се скоро да бъде показан наследникът на MKZ и силно се надяваме, че този "мустак" вместо решетка ще изчезне. Очаква се новата версия да предлага задвижване на четирите колела, но нищо не Ви пречи все пак да си поръчате машината с предно задвижване и с мощния V6 двигател с 300 к.с.

Volvo S60

От Volvo са се захванали здраво с мисията да откраднат част от пая в сегмента на големите луксозни лимозини. Част от този план е и развитието на 4-цилиндровия 2-литров двигател, който разполага едновременно с компресор и с турбина. Така модела S60 се сдобива с прекрасните 302 к.с., предавани единствено на предните колела.

Buick LaCrosse

Едва ли има много млади мераклии за марка, която продължава да опитва да оттърси от себе си реномето "кола за възрастни хора". Ако Ви попадне обаче LaCrosse не махайте пренебрежително с лека ръка. Това е доволно луксозен и удобен автомобил, а тези 304 к.с. под капака със сигурност не са най-доброто решение за баба Ви.

Cadillac XTS

Седанът на Cadillac никога не е имал за цел да се конкурира с "тежката артилерия" на бизнес лимозините BMW 7 Series и Mercedes S-Class. Просторният салон и отличното усещане при возене обаче го правят популярен сред по-неплатежоспособните търсачи на лукс, а мощността от 305 к.с. дават спокойствие, че автомобилът ще бъде верен помощник във всяка ситуация.

Lincoln MKS

Още един Lincoln, този път свалил кожата на Ford Taurus до такава степен, че е трудно да се различат (мустакът отпред е също толкова дразнещ). Но така или иначе MKS предлага нещо повече от сухо пренебрежение - V6 двигател с 304 к.с.

Chevrolet Impala

Може да не е най-луксозният автомобил, нито най-спортният, но настоящата Impala е една от най-добрите от години. Направо огромна, комфортна и готова за дълъг път, благодарение на 3.5-литровия V6 двигател с 305 к.с. Всъщност, този двигател е по-мощен от доста от V8 вариантите на модела от 60-те до днес.

Acura RLX

Не само, че малко хора вече купуват Acura RLX, но и не са много тези, които знаят, че производителят предлага голям, луксозен седан. В някои компоненти машината повече прилича на несполучливо корейско творение, но ако преглътнете този факт, можете да се насладите на тези 310 коня, галопиращи от V6-двигателя към предните колела.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:24 3
+ 0
- 0
sffsdf9728

Рейтинг :
19.06 2016 в 09:37 2
+ 4
- 0
По некомпетентен и не до дялан коментар за Акура не бях чел и чувал, а недодяланото сравнение можете да си го запазите лично за Вас уважаеми, защото то явно е само във вашата глава !

Рейтинг :
13.04 2016 в 20:25 1
+ 6
- 0
За домшно:
Focus RS-305hp
Focus RS 500-350hp
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.