28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

7 возила, които ще преживеят Апокалипсиса

Снимка: www.whocanfixmycar.com

Темата за зомби - апокалипсис, който ще превърне Земята в разрушена планета, населена с чудовища занимава умовете на стотици хиляди хора, като е отправна точка за създаване на хитови кинофилми и телевизионни сериали. От друга страна, не по-малко вълнуваща е и темата за това, какво би се случило с планетата ни след един ядрен апокалипсис или друго бедствие, превърнало земята в пустош, даже и без зомбита, както го видяхме в "Лудия Макс".

При всички положения би било добре да сме подготвени за голямото бедствие, а сред основните неща за оцеляване в една враждебна среда е сигурно и добре въоръжено транспортно средство. Сайтът www.whocanfixmycar.com ни дава някои идеи по темата:

Paramount Marauder

Апокалипсисът е дошъл, сградите са разрушени и няма значение кой е приятел или враг. Тряябва ви нещо, с което да сте сигурни и защитени - като бронирания Marauder, например.

С възможността да носи товар до 4500 кг, да превозва 10 човека и да издържа на куршуми, мини и други експлозиви, това е возилото, което ще ви закара там, където искате да отидете, при това жив и неразчленен.

Мастодонтът може да бъде оборудван с уреди за нощно виждане, за да ви помогне да се придвижвате под прикритието на нощта, тежки  картечници, с които да попилявате зомбитата или тежък стоманен грейдер, с който просто да размажете тълпата настървени за кръв чудовища. Плюс респектиращата максимална  скорост от 120 км/ч.

Cadillac One "Звярът"

Просто защото светът е свършил, не означава, че не може да пътувате със стил. А дори и постапокалиптичният свят има нужда от лидер, та ако мислите, че може да се  справите с тази задача, за вас е "звярът" Cadillac One.

Създадена за президента на САЩ, луксозната лимузина има взривозащитено стоманено покритие, бронирани прозорци, издържащи на куршуми, усилени с кевлар гуми и, за всеки  случай, възможността да превозва бланки с кръвта ви в медицински условия. Машината също разполага с камери за нощно виждане, като издържа на огън и химически атаки.

Допълнително, "звярът" може да бъде дооборудван със стоманена броня за мачкане на зомбита, допълнителни светлини и, разбира се, мощна картечница, която да коси враговете на новия политически режим.

Toyota Hilux

Ако филмите и тв сериалите са ни научили на нещо, то е, че в края на света ще е пълно с разрушения, капани, враждебни същества, негостоприемни места и непредсказуеми събития. Неприятното е, че няма нищо неразрушимо... Или пък има? Да, разбира се, че има!

Кротката на пръв поглед Toyota Hilux може да оцелее и е оцелявала в най-лошите ситуации, които животът може да поднесе. Потапян в океана, блъскан в дърво, пален и взривяван на върха на сграда, японският пикап не умира и продължава да работи. Да не говорим, че може да изпълнява и тривиални задачи, като пренасяне на товари и хора в легена.

Е, за да подготвим своя Hilux за апокалиптична среда, ще е добре да му направим и малко модификации - възможно най-много усилени стоманени елементи, допълнителни фарове, картечница и дори... бодлива тел, ако не искате живия товар в легена да излезе от него.

Land Rover Defender

В света след Голямото бедствие, ще трябва да прекосите планини, пустини и разрушени градове в търсене на гориво, храна и вода, а повечето автомобили просто лежат разпилени покрай пътищата...

Но не и Land Rover Defender - иконичният офроудър е прост и издръжлив, а близо 80% от произведените екземпляри (с все предтечата Series) все още се движат по пътищата и извън тях. Освен това, британският всъдеход може да бъде адаптиран за почти всичко, което се сетите - мобилна линейка, пожарна, влекач, снегорин, полицейски автомобил, военна машина и какво ли още не.

А за да е още по-способен в тежките постапокалиптични условия, Land Rover Defender може да се оборудва с верижни гъсеници, куп стомана и автоматично оръжие.

Oshkosh Wheeled Tanker

Водата и горивото ще станат доста оскъдни ресурси, след като познатото ни общество бъде разрушено. И какъв по-добър начин за оцеляване от собствеността на масивна цистерна, пълна с течността, от която имате нужда?

Oshkosh Wheeled Tanker може да носи 20 000 литра гориво или 18 000 литра вода, брониран е, за да ви предпази и има солидни оф-роуд възможности, подчертани от яките гуми за всякакъв терен. Ако те не ви помогнат, това ще стори вградената супермощна лебедка. Рабира се, стоманени брони и тръби и мощни картечници и оръдия са другот средство за оцеляване във враждебна обстановка.

Action Mobil Desert Challenger

Домът ви е разрушен или превзет от опасни скитници? Вместо да се борите да си го върнете, по-добре хващайте пътя с Action Mobil Desert Challenger - 8-колесен кемпър с тегло 30 тона, създаден да пътува където и да е.

Със своя добре оборудван интериор с дървени мебели и иноксови уреди в кухнята, хладилник, електрическо захранване на борда, баня, тоалетна и пералня, мегакемперът ще се превърне във вашия уютен дом. А с модификации като бронирана кабина, мощни стоманени брони и тежко огнестрелно оръже, ще бъде и вашият сигурен дом. С почти 2 тона гориво в резервоарите пък, няма да ви се налага често да търсите място за зареждане.

Bugatti Chiron

Зомбитата са навсякъде и на всичкото отгоре съвсем не са бавноподвижните създания, които си спомняте от телевизията. Трябва да изчезвате и то бързо! За щастие, разполагате с развиващия 420 км/ч и мощност от 1479 к.с. Bugatti Chiron.

Този автомобил държи рекорда за най-бързия в света и има светкавично ускорение, достигайки 300 км/ч за 13,6 секунди. В допълнение разполага с 4х4 задвижване, което с модификации по окачването ще го направи и с повишена проходимост.

Нищо не може да ви спаси по-бързо от врага, нали? Естествено, ще ви е нужна и бронировка, както и картечница, за да разчистите пътя към свободата.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:52 1
+ 0
- 0
sffsdf22416
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.