28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

9 от най-абсурдните имена на автомобили

Автоиндустрията е огромен бизнес и нон-стоп бълва кола след кола. Докато технологиите вървят само нагоре, огромното производството означава, че рано или късно се изчерпват не само свежите идеи за дизайн, но и за кръщаване на моделите. Така се стига до някои наистина абсурдни примери.

1. Volkswagen Thing  

VW 181 е ръбест, необичаен и само създателите му могат да намерят каквато и да е красота. В интерес на истината и последното е спорно, тъй като моделът първоначално е създаден за нуждите на армията. Заради цялостната комбинация, когато стига до американския пазар, 181 получава името Thing или "Нещо". Колко подходящо. 

2. Ford Probe 


Блажени са невежите. Това 90-тарско бижу на Ford носи името Probe. Извън англоезичния свят не е голяма работа, но там, където английският е основен език, преводът на името като "сонда" навява асоциации с медицински прегледи и цялостно неприятни преживявания. 

3. AMC Gremlin

Гремлините са митологични чудовища, които притежават всички отличителни черти на страшните фикционални създания. С други думи AMC казват "нашата кола е грозилище". 

4. Plymouth/Renault/Dacia Duster


На нашите географски ширини известният Duster e на Dacia. Същият автомобил се продава с емблемата на Renault, а през 70-те Plymouth продават свой модел със същото име. Хубаво, но в превод думата е просто уред за чистете на прах.

5. Chevrolet Celebrity

Celebrity = знаменитост. Кога последно сте виждали толкова нелицеприятна знаменитост, без да броим американския президент?

6. Ford Pinto

Разбираме защо Mustang се казва така, той е кръстен на див и неконтролируем кон, но с кой акъл от "синия овал" са решили, че Pinto e добро име? За незапознатите, пинто е просто разноцветен кон на петна.

7. Hummer

Hummer е голям, груб и  мускулест. Но понеже английският език е богат, името му има няколко и все неподходящи значения. Eдно такова е тананикащ човек. Твърде жизнерадостно, твърде несериозно.

8. Chevrolet Citation

- Какво караш?
- Призовка?
Точно  така може да се преведе неуместното името на този продукт на GM.

9. King Midget

Дело на Midget Motors Corporation, този миниатюрен автомобил поне носи името си с чувство за хумор. Малките му габарите оправдават титлата "Краля джудже".



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 3
+ 0
- 0
sffsdf26008
+ 0
- 0
Много си е красив VW 181.
+ 4
- 0
Яко!
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.