19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ако автомобилните фирми правеха мотоциклети:

Снимка: jenningsharley-davidson.com

Някои автомобилни производители предлагат и богата гама мотоциклети - като Suzuki, Honda и BMW. Други, като Volkswagen Group, притежават отделни мотоциклетни марки - в случая Ducati. Но повечето компании, произвеждащи четириколесни превозни средства нямат двуколесни в гамите си. А ето какво можеше да се случи, ако имаха:

Porsche Cafe Racer

Porsche са имали вземане - даване с мотоциклети в миналото. Така, например, през 2002 година, германците работят заедно с Harley-Davidson по разработката на двуцилиндровия V-образен двигател с обем 1131 куб. см за модела V-Rod.

Но ако от Porsche решат да правят собствен двуколесен модел, той би трябвало да изглежда като на картинката по-горе, с традиционния за компанията боксерен двигател. Е, от BMW няма да са особено щастливи, че друг германски производител би се намесил на пазара на машини с подобни агрегати.

Дизайнът на този мотоциклет е вдъхновен от първите модели на Porsche като 356 и ранните 911. Колелата на машината също напомнят тези на ретро-автомобилите на германците.

Land Rover Defender Dirt Bike

Land Rover Defender определено е една от глобалните оф-роуд икони, редом с Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser и Mercedes-Benz G-Class. Затова, не е трудно да си представим, че ако от JLR пуснат мотоциклет, той ще е корав офроудър, подобно на 4-колесния си събрат.

Ръбат дизайн и двоен преден фар са основните елементи, заети от джипа. Както и тъмнозеления цвят, който е сред най-популярните за модела. Големият ход на окачването и високо разположеният двигател са показателни, че мотоциклетът ще може да се бори със силно пресечени терени.

Rolls-Royce Touring

Напълно в духа на британската луксозна марка, евентуален двуколесен модел би бил голям, комфортен и аристократичен туринг мотоциклет. С почти правоъгълен фар и голяма, хромирана решетка, дизайнът веднага напомня за шикозния Rolls-Royce Ghost. Резултатът е подобен на мотоциклета BMW K 1600 B, който е с подобна концепция.

Renault Scooter

Renault всъщност има история на пазара на мотоциклети, като преди време предлагаше скутери. Но нито един от тях не прилича на идеята за актуален модел - дизайнът адаптира елементите от най-новите коли на французите, смесвайки ъгловати елементи със заоблени повърхности. И в унисон с активностите по електрификация на марката, скутерът също е електрически.

Ford Mustang Chopper

Чопърите са едновременно изглеждащи добре и бързи на прави отсечки. Е, Ford Mustang обича да си игра е със завоите, така че предложението за мотоциклет на "синия овал" е за способен на всякакви пътища чопър. Дизайнът на двуколесното директно заимства предницата на спортната кола, с нейната ъгловата решетка и трапецовидни фарове, като я комбинира с класическата естетика на класическия рокерски мотоциклет.

McLaren Sport Bike

McLaren в момента се установява като важен играч на сцената на спортните суперколи, така че може би сега е моментът да се хвърли и в сегмента на двуколесните. Естествено, със спортен мотоциклет, тип "пистарка", носещ чертите на актуалния автомобил 720S. И по-точно предните фарове и въздухозаборниците, които са адаптирани към стила на мотоциклет. Фирменият оранжев цвят от 720S е добре адаптиран и в двуколесното.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30719
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.