29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Хибридният Range Rover Sport с шеметно изкачване до „Вратата към Рая” (видео)

Range Rover Sport PHEV стана първият в света автомобил, изкачил се на една от най-известните забележителности в Китай - естествената скална арка Вратата към Рая. Всъдеходът, задвижван от бензин и електричество, трябваше да се справи с 99 замайващи завоя и 999 обезсърчаващи стъпала.

Предизвикателството започна в началото на 11,3-километровия път в планината Тианмен (известен като Пътя на дракона). Range Rover Sport P400e със спецификации, типични за шоурума, се отправи по трудното трасе с пилота от Panasonic Jaguar Racing Хо-Пин Тунг зад волана и система Terrain Response 2 в Динамичен режим.

Във връхната точка на пътя пилотът от Формула E оптимизира Terrain Response за втората част от предизвикателството, покорявайки издигащите се под 45 градуса стълби с 999 стъпала, водещи до легендарната китайска Врата към Рая, използвайки комбинираната мощност на бензиновия двигател Ingenium и електрическата батерия.

Хо-Пин Тунг каза: „Имам опит във Формула E, Формула 1 и съм печелил 24-те часа на Льо Ман, но без съмнение това беше едно от най-трудните предизвикателства зад волана, с които съм се сблъсквал. Range Rover Sport PHEV се представи блестящо, като вдъхваше истинска увереност по планинския път и изкачи без усилие стълбите до Вратата към Рая.“

Новият силов агрегат PHEV осигурява на Range Rover Sport електрически пробег с нулеви емисии до 50 км, когато е напълно зареден, но Хо-Пин Тунг използва неговия модерен бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. и електрическия мотор със 116 к.с. за бързо преодоляване на пътния участък от предизвикателството. След това мощният SUV демонстрира безкомпромисните си качества, като изкачи стръмните стълби до естествената скална арка. Потресаващото видео:

„Предизвикателството на дракона” е най-новото в серия приключения, изпълнени от Range Rover Sport, след като моделът PHEV направи своя дебют в надпревара срещу двукратната световна шампионка по плуване в открити води Кери-ан Пейн и атлета с постижения по издръжливост Рос Еджли в Девън, Обединеното кралство.

Предишните подвизи на модела включват поставилото рекорд изкачване на Пайкс Пийк, САЩ, рекордното пресичане на пустинята „Руб ал-Хали“ на Арабския полуостров и 2170-метровото спускане по легендарната писта „Инферно“ в Мюрен, Швейцария.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30846
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.