26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Южнокорейска звезда ще танцува по бикини заради SsangYong Tivoli

При лансирането на новия кросоувър SsangYong Tivoli, южнокорейската певица, актриса, телевизионна водеща и активистка Лий Хиори (Lee Hyori) написа в интернет следното послание: "Надявам се SsangYong Motor да продаде много бройки от новия си модел Tivoli, с което компанията да се стабилизира и да върне на работа съкратените работници, Ако това се случи, с голямо удоволствие ще танцувам по бикини пред Tivoli!"

Вероятно е време на най-високоплатената мегазвезда в Южна Корея да се припомни това обещание, коментират почитателите й след последните доклади от SsangYong Motor, показващи, че прогнозираният от нея успех вече е факт. Компактният кросовър Tivoli стана първият модел на южнокорейския SUV производител с месечни продажби от над 5000 бройки само на местния пазар, а след европейската премиера на Tivoli дизел, която се състоя през септември във Франкфурт, фабриката вече изпитва затруднения с изпълнението на поръчките.

От SsangYong сичтат Tivoli не просто за нов модел, а за ново начало за най-стария южнокорейски производител на високопроходими автомобили. Без да отстъпва от позициите си на официален доставчик на националната армията и специализираните охранителни поделения с Rexton и Korando Sports, южнокорейският SUV-специалист уверено навлиза в така модерния сегмент на кросовърите. След успешния експеримент в "C-сегмент SUV", наречен (малко объркващо) Korando, последва още по-успешният проект в "B-сегмент SUV" - Tivoli. Заради огромното търсене на местния пазар, европейският дебют на Тиволи беше отложен с половин година, със закъснение пристигнаха новият 1.6-литров дизелов двигател, 6-степенната автоматична скоростна кутия Aisin и задвижването 4х4.

Вече с пълна гама от двигатели и трансмисии, през 2016-а година Tivoli ще получи като допълнение нова, удължена версия на купето, а в дългосрочен план се предвижда пускане в производство на екстремен високопроходим модел (проект XAV Adventure) и електромобил (Tivoli EVR), построени на платформата на Tivoli. Дали семейство Tivoli ще направи очакваната революция в Ssangyong - предстои да разберем. А междувременно очакваме Лий Хиори да ни зарадва с Коледна фотосесия подобно на сладураните от момичешката K-POP група Sistars 19, които от душа и сърце рекламират любимия си SUV Korando.



Рейтинг :
09.09 2023 в 09:06 1
+ 0
- 0
sffsdf4624
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.