25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как биха изглеждали болидите от F1 като суперавтомобили на пътя?

Сезонът на Формула 1 започва след броени дни с първия старт в Австралия и със сигурност заклетите фенове вече потриват доволно ръце. Преди да се отправим на пистата обаче ще обърнем внимание на прекрасната колекция на графиците от CarKeys, които са раздвижили въображението си и са илюстрирали как биха изглеждали някои суперавтомобили, изрисувани като техните братовчеди в съответните тимове във Формула 1.

Red Bull Racing Aston Martin Valkyrie

И без своята допълнителна окраска, този Aston Martin е творение на автомобилното изкуство. Също като носа на болида на Red Bull, тук също виждаме добре познатия червен бик, както и останалите особености. Това просто е една великолепна кола с 850 к.с. под капака!

Ferrari LaFerrari

Предпочитата кончето пред бика? Тогава за Вас е това изящно LaFerrari в цветовете на болида на Райконен и Фетел. Говорим за автомобил с 949 к.с., генерирани от 6.3-литров, V12 двигател и снабден с хибридна система KERS, вдъхновена именно от Формула 1.

McLaren-Honda NSX

В дните преди началото на шампионата проблемите на McLaren с двигателите Honda са доста сериозни, но тази NSX изглежда достойна да представя британския тим. Всъщност, двигателят на японците за Формула 1 не е много по-различен от този в NSX, създадени са на един и същи принцип. Този за шосейната бегачка е с мощност от 573 к.с.

Sauber Ferrari 812 Superfast

През 2017 година отборът на Sauber ще отпразнува четвърт век във Формула 1. Какъв по-добър подарък от брандирано в празничните краски Ferrari 812 Superfast, след като отборът ползва двигатели именно на Скудерия-та. А това синьо и златно стоят чудесно на машината, разполагаща със 789 к.с.

Haas Ferrari 458 Speciale

Продължаваме с моделите на Ferrari, все пак компанията снабдява доста тимове с агрегати. Това 458 Speciale може да бъде добър представител на Haas със своите 597 к.с. В интерес на истината може и американците да предпочетат някой мускулест автомобил от зад Океана.


Toro Rosso Alpine A110

Още горещо след завръщането си, това A110 на Alpine. Та, технически погледнато марката не е отбелязана като Renault, но със сигурност за целта на тази поредица върши прекрасна работа с краските на Toro Rosso.

Renault Trezor Concept

В отбора на Renault са убедени, че бъдещето им принадлежи. Ето защо този концептуален модел Trezor е напълно адекватен на настроението в бокса, още повече при факта, че автомобилът използва много близка система за задвижване до тази във Формула 1. Разполага с 350 к.с., 380 Нм въртящ момент и ускорява до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Force India Mercedes-Benz SLS AMG

Тази година от Force India залагат на доста спорното розово, след прекрасната комбинация от оранжево и сребърно през миналия сезон. Но, ако трябва да сме честни, този SLS AMG не изглежда никак зле в по-женския цвят. Да не говорим, че при 583 к.с. под капака общо взето е без значение какъв е цветът.

Williams Mercedes-AMG GT Concept

Williams е още един тим, който пазарува двигатели от Mercedes, затова е и отбелязан с този концептуален турист. А той е всичко друго, но не и скучен автомобил. Двигателят с обем 4 литра генерира чудовищните 805 к.с. и можете да си представите грубо какво е ускорението от 0 до 100 км/ч.

Mercedes-Benz AMG GTR

Шампионът и тотален доминатор във Формула 1 в последните години заслужава наистина нещо специално. Това е най-мощният производствен модел от гамата на AMG GT със своите 577 к.с. Тази комбинация между сребро и океанското зелено е добре позната от горната част на таблицата с класирането.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:52 1
+ 0
- 0
sffsdf22647
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.