29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Какви коли биха карали героите от "Междузвездни войни"?

Последният епизод на "Междузвездни войни" още кънти и събира пари по киносалоните, прибирайки поредната реколта от тлъсти пачки. Очевидно колегите от британския автомобилен сайт Carwow също са фенове на фантастичната сага, защото предлагат интересен аспект на своя любим филм. Чудили ли сте се какъв автомобил би карал Люк Скайуокър? Какъв тунинг би направил Дарт Вейдър? Е, симпатягите от Carwow предлагат тяхната версия.

Светлата страна:

Wedge Antilles’ Lamborghini A-wing

Не е ясно как сърцатият пилот на Републиката е успял да събере пари за Ламбо, че и да го тунингова, но то вероятно ще изглежда така. Летецът е модифицирал италианския си жребец със странични бластери срещу всеки, който надигне глас за Европейските норми за вредни емисии. Задният спойлер е модифициран в стабилизатор, който да помага на машината да се движи по-плавно при светлинна скорост.

Han Solo’s Milliennium Hellcat

Хан винаги е обичал да управлява машини, твърде мощни за собствените си възможности. Ето защо напълно достоен автомобил за бунтаря е Dodge Charger Hellcat. Вероятно е искал да му напомня за любимия му кораб Millennium Falcon, защото дизайна на предния монофар силно напомня именно на летателното средство и по-точно на светлинния двигател. Само поглеждайки това чудо на четири колела, можем да си представим какво ускорение би имало то и как би превърнало в азиатци всички пасажери вътре, независимо от расата им.


Luke Skywalker’s Mazda MX-5 Land Speeder edition

Лека, пъргава и с лесен достъп. Със сигурност би паснала на Скайуокър, особено ако иска да си припомни добрите стари времена на Татуин с неговия любим X-34 Land Speeder. Модификациите по купето са доста скромни, но Люк не е пропуснал да монтира една от турбините на бившата му бегачка в задната част на тази Mazda, за да е сигурно, че ще има възможност за лесни изпреварвания. Фаровете пък сияят досущ като светлинния меч на джедая.

Тъмната страна:

Alfa Romeo Giulia Stormtrooper edition


Със сигурност войниците на Империята биха могли да използват новата Giulia. Още преди да се появи тя отнесе трашен залп от критики, но това не притеснява верните на Тъмната страна. С малко повече шофьорски тренировки, те би трябвало да се справят с управлението. Но трябва да имат предвид необичайната височина на иначе неголемия автомобил, който би се затруднил с преминаването под бариери, които не са достатъчно вдигнати.

Darth Maul’s 2016 Honda NSX

Излизането на новия хибрид NSX беше толкова очаквано в продължение на години, колкото и новия епизод на Войните. Може би двойният светлинен меч на ситския Лорд е една от причините той да получи един от първите автомобили, слезли от поточната линия. Машината е истински шедьовър и напълно отговаря на характера на собственика си. Не правете гонки срещу това чудо, не знаете какво може да се случи!

Darth Vader’s BMW Z4 Death Star edition

Баварският роудстър е напълно достоен за човека, пожелал власт над цялата Вселена. Предната броня е оформена в стила на апарата за дишане на бившия малък Анакин (опс, дано не е спойлър), а подвижният покрив е изцяло в дизайна на шлема на Вейдър. Логото на BMW пък е заменено от тунинг компанията на Лорда - Death Star.

На свободна практика:

Boba Fett’s Mercedes G-Class

Очевидно не само в България сме свикнали бандитите да се движат с G-Class. Ловецът на глави Боба Фет, син на един от последните мандалорианци Джанго Фет, със сигурност ще има успех в бабаитстванията си с тази мощна машина. Достатъчно мощ е осигурена от 6-литровия V12 twin-turbo двигател. Чудовището е снабдено с броня, за да улесни ежедневното трепане на хора за преживяване. Страничните ауспуси пък са вдъхновени от бластера на килъра.

И тук, както при Вейдър, предната част на автомобила е вдъхновена от шлема на Боба. Общо взето тази машина е безсмърна... стига да не се появи някой пясъчен червей, който да му види сметката.


Jar Jar Binks' Nissan Juke Juke


Разбира се, е трябва да е грозно и безмислено. Всъщност, тези думи бяха използвани и от някои от журналистите при премиерата на Juke. Нямаме против алтернативния вид на този Nissan, но за добро или лошо, той пасва много точно на персоната на блатния лигльо.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:19 1
+ 0
- 0
sffsdf11814
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.