19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Какви коли трябва да карат отборите от Евро 2016?

Макар и да са задължени да носят националните си екипи когато играят на терена, извън него футболистите често не показват същия патриотизъм, особено при избора на коли. Защо например Златан Ибрахимович е похарчил стотици хиляди за Porsche 918 Spyder, вместо да си купи Volvo или Koenigsegg? И с какъв акъл Франк Лампард е хвърлил купища пари за Ferrari Scaglietti 612, когато може да подкрепи родното производство, освобождавайки някой дилър от Aston Martin DB9 да речем? Но да не се задълбаваме, ясно е, че звездите имат достатъчно дебели портфейли за повече от един автомобил.

Изниква обаче друг въпрос - какви коли са най-подходящи за един национален футболен отбор? Придържаме се само към марки, водещи началото си от съответната държава. От британския сайт Carwow.co.uk предлагат отговор.

Испания

От "Червената фурия" имат перфектната кола, която да ги представлява. SEAT Leon Cupra 290 е хечбек с предно задвижване, но щом може да обиколи Нюрбургринг за под 8 минути, значи е достоен да придружи испанците до терена или дори на него.

Германия

Красив, бърз, ефективен и опасен - Mercedes-AMG GT R е точно като немския национален отбор.

Франция

Франция има честта не само да бъде домакин на първенството, а освен това да е свързана с едно от най-големите имена в автомобилния свят - Bugatti. Последното творение на марката, а именно Chiron, се изстрелва с близо 1500 к.с., точно с такава лекота, с която френските футболисти се надяват да стигнат до първото място.

Северна Ирландия

Северна Ирландия не е родила стотици коли, но пък е отговорна за една легенда - DeLorean DMC-12. Познатата от "Завръщане в бъдещето" машина е уместен символ на страната си.

Румъния

Изборът за румънците е лесен. Трябва им Dacia Duster. Просторната, икономична и евтина кола представлява всичко, което липсва на тима на северната ни съседка.

Англия

Ако има нещо, което може да звучи по-агресивно от анлийските запалянковци, то това е Jaguar F-Type SVR. 5-литровият V8 ще надвика всички в радиус от 10 километра, а след успешен мач Уейн Руни и компания могат да се насладят на хубавото френското време с отворения кабриолет.

Италия

Нека не се заблуждаваме, когато стане въпрос за коли и Италия, каквото и да се каже, първата асоциация просто е Ferrari. Ако ще е такова, нека поне да е на-доброто. "Скуадра адзура" заслужават LaFerrari Spider.

Чехия

Skoda Kodiaq ще види бял свят в Париж месеци след като чешкият отбор е напуснал Франция. Точно като тима, и разумния SUV носи добре балансирани качества.

Швеция

Франция има Chiron? Факт, но колосаният W16 мотор трябва да се бори с двутонната маса на хипермобила. Шведите с Koenigsegg One:1 са царете що се отнася до съотношение тегло-мощност. Пък и името на колата перфектно пасва на целта им за първенството.

Русия

Не искаме да се забиваме в стереотипите, но братушките наистина се нуждаят от пипната Лада. Коравата машина е икона и би трябвало да вдъхнови "сборная" по пътя към победата.

източник: carwow.co.uk



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:18 1
+ 0
- 0
sffsdf12379
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.