18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Когато товарът се разсипе на магистралата (видео)

Товарните сухоземни превози не са шега работа. Ако Ви се струва понякога трудно да удържате своя автомобил, представете си какво е да караш тонове товар зад гърба си. Инцидентите са неизбежни и понякога доста куриозни. И тъй като с камиони се пренасят практически всякакви товари, то понякога на пътя се оказват доста странни неща. Ето и някои от тях:

Бира

Изсипването на бирен товар не е нещо нечувано, но този случай е доста впечатляващ. Става въпрос за Холандия, където 2000 каси с кехлибарената течност се оказват на шосето. Не е ясно дали всички бири са били унищожени, тъй като са били в стъклени бутилки. Но пък завиждаме на разследващите полицаи.

Сардини

През 2012 година един конкретен човек най-вероятно е изгубил работата си. Говорим за шофьора на камион, който е забравил да затвори вратата на товарното отделение, докато превозва сардини. Така 24 тона от вкусната рибка се оказва на шосето. Представяте ли си аромата?

Бонбони

Всяко дете би искало да плува в море от лакомства и този "инцидент" би се осладил доста на мнозина. Това се е случило през януари в Уисконсин, където по време на буря огромен сандък на открито товарно отделение не издържа на напора на вятъра и се отваря, изсипвайки стотици килограми от популярни червени бонбонки. Защо са били в сандък ли? Защото са били бракувани и транспортирани за храна на добитък...

Мастило

Бонбони и риба можете да изчистите сравнително лесно, за да освободите движението по пътя. Какво обаче ще кажете за разлято мастило. През 2011 година камион на куриерска фирма се обръща и товарът - контейнери с мастило, се изсипва на пътя. За щастие на властите то се оказва водоразтворимо, но все пак е отнело часове, за да бъде изчистено и пътят да бъде отново отворен.

Лего

Тук дори не става въпрос за товарен инцидент. Семейство от Западна Вирджиния, САЩ, очевидно е потеглило за някъде с багажник, натъпкан с лего. Естествено, че в такъв случай ще се стигне до нещо непредвидено. Като например багажникът да се отвори и всички малки, пластмасови парченца да се разпилеят хубаво на магистралата. А това си е доста опасно.

Олио

Разлятото мастило се е изчистило с вода, обаче на тези, които е трябвало да спасяват тази ситуация през 2012 година, трябва да им издигнат паметник. Огромен разлив на отработено олио и то в продължение на 26 мили от път в Индиана, САЩ. Едва ли е нужно да казваме, че разчистването е отнело дни.

Кленов сироп

Обожаваме го върху палачинките, но едва ли е добър приятел на пътя. Стотици бутилки с вкусния, но много лепкав кленов сироп са унищожени при инцидент в Кентъки, САЩ през 2012 година. Колко усилия е отнело на властите разчистването на тази консистенция - само те си знаят.

Доматена паста

Звучи доста лесно за отстраняване и най-вероятно е точно така. Но пък няма как да Ви лишим от гледка, наподобяваща тежък хорър филм с реки от кръв на магистралата. Инцидентът е от 2010 година, когато товарът пада от необезопасено ремарке на 50 мили от Сан Франциско, САЩ. Поне вече знаем как лесно да дегизираме автомобила си на Хелоуин.

Комикси за Дедпул

Това би било истински рай за всеки тийнейджър - очевидец на инцидента. Само няколко дни, след като по кината се завъртя лентата за откачения супергерой, камион, превозващ комикси на същата тематика, се обръща и разпилява на пътя стотици чисто новички издания на комикса.


Пластмасови патета

Е, как без патета, бе, хора!? Има ли нещо по-култово от това да спреш, защото на пътя има хиляди пластмасови патета, взиращи се безмълвно в теб? Само че тази история е много по-готина от просто обръщане на товарен камион. Камион дори няма. Има обаче товарен кораб, който прекосява Тихия океан през... 1992 година. И тогава се случва немислимото - товар от 29 000 пластмасови патета пада зад борда.

Това е началото на невероятна одисея. Патетата са разделени на две "ята" от мощните течения. Около 19 000 от тях поемат на юг и достигат бреговете на Австралия и Южна Америка след няколко месеца. Другата група поема на север. Част от патетата спират в Хавай (не са глупави), докато други продължават през Беринговия проток, замръзват и са изхвърлени от другата страна на Северния полюс - в Атлантическия океан. А от там се появяват дори в Шотландия. И всичко това продължава повече от 15 години!

Звучи адски забавно, но е било и полезно, защото пластмасовите патета са дали възможност на учените да разберат много нови неща за океанските течения. Едва ли има "изсипване", което може да бие това.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27389
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.