23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мат Лебланк кара Porsche 911 GT2 RS

Звездата от "Приятели" успокои феновете на Top Gear, че е истински автомобилен фен

Автомобилният свят остана шокиран от новината, че Мат Лебланк ще бъде един от водещите на промененото шоу Top Gear, но сега всичко започна да идва на мястото си. От BBC подчертават, че актьорът, известен най-вече с ролята си в сериала “Приятели", е истински автомобилен фен, и напомнят, че именно Лебланк постави рекорда на пистата на Top Gear.

Нещо повече, в ново интервю за BBC Radio, Мат Лебланк успя да разсее всички съмнения за това, че е истински автомобилен човек, разкривайки, че любимата му кола е собственото му Porsche 911 GT2 RS от 2011 г. По думите му, това е кола, която го плаши, а имайки предвид нейните 620 к.с. мощност, както и това, че е със задно предаване и 6-скоростна механична скоростна кутия, едва ли има някой, който да не се съгласи.

“Имах Ferrari, което наистина бе страхотен автомобил. Имал съм и други коли, но истината е, че това Porsche е най-практичното от тях. Усеща се като суперавтомобил за ежедневието,” отговаря Лебланк на въпрос на своя колега Крис Еванс, който също ще бъде водещ на новия Top Gear.

“Тази кола може всичко. С нея можеш да отидеш до супермаркета. Тя не е твърде показна, а и едва ли има друг автомобил, който се управлява като Porsche със задно разположен двигател. Можеш да натиснеш газта по-рано в завой, което ти позволява да си по-нежен със спирачките; ако си по-агресивен със средния педал, колата ще се завърти и без това, така че трябва да бъдеш внимателен.”

Именно това изказване накара много автомобилни фенове изведнъж да сметнат Лебланк за подходящ за водещ на Top Gear, имайки предвид, че повечето богати хора си купуват коли, само защото могат. Очевидно актьорът обича колите, което е изключително важно за телевизионния формат, в който ще се изявява.

Porsche GT2 RS не е от колите, които се купуват по инерция. Хората, които избират модела от Щутгарт знаят точно какво искат. За разлика от клиентите на Ferrari 458 Italia например, които залагат повече на имиджа. С още по-прости думи, няма да видите Флойд Мейуедър или Ким Кардашиян да карат Porsche 911 GT2 RS.

Припомняме, че до момента са сигурни двама от водещите на новия Top Gear – Крис Еванс и Мат Лебланк. В интригата са намесени и имената на Крис Харис, Сабине Шмиц и Еди Джордан, но тяхното участие все още не е потвърдено официално.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 1
+ 0
- 0
sffsdf6898
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.