20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мобилният телефон - големият дразнител за британския шофьор

Сигурността по пътищата винаги е била чувствителна тема, не само в България. Изданието "Auto Express" публикува данни от проучване във Великобритания, в което са взели участие 10 000 души. Анкетата е доста интересна, отговорите на въпросите са на моменти забавни, а анализирането на данните води до... да кажем, логична нелогичност в мисленето на шофьорите. Очевидно, колкото и различна да е културата в различните части на света, има и много общи неща, които са валидни както за България, така и за Великобритания.

И така, след въпроса "Кои навици на другите шофьори са най-дразнещи за Вас?", резултатите са следните:

1. Използването на мобилен телефон
2. Карането между две ленти
3. Неизползването на мигачи в кръговите кръстовища
4. Изхвърляне на боклука в движение
5. "Забравянето" на аварийните светлини за "Благодаря", когато пуснеш някой пред теб.

Хората, които се дразнят от това, че другите карат и говорят по телефона, са 29 %. По 24 % смятат за много досадни следващите две провинения. Познайте обаче какво отговарят британците, когато са помолени да споделят собствените си грехове, когато са на пътя:

1. Каране с превишена скорост
2. Използване на мобилен телефон
3. Неизползване на мигачи в кръговите кръстовища
4. Каране между две ленти
5. "Забравяне" на аварийните светлини за "Благодаря", когато някой те пусне пред него.

Повече от 65 % от запитаните признават, че редовно карат над ограниченията и може би това е и причината почти никой да не се оплаква от това провинение, извършено от някой друг. Но пък типично в човешката природа хората се оплакват най-много от нещата, които те самите правят, но са извършени от някой друг. Да звучи познато?

Изводът - манталитетът на шофьора не признава език, граници или континенти. Седнем ли зад волана, всички проговаряме на един език - този на тарикатлъка.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 2
+ 0
- 0
sffsdf2301
роско 20.12 2015 в 02:24 1
+ 1
- 0
Последното изречение сякаш го е писал Бойко Борисов! Да, всички сме хора. Да, всички правим простотии. Но не, не съм съгласен, че ако вие, като уважавана медия направите изследване тук - резултатите ще са същите. Аз, например, не прочетох никъде за камикадзета, каращи в стил "слалом". Защо ли? Защото може би такива няма или са много малко в Англия..... Не прочетох и за умишлени "засичания". Може би по по същата причина. Мигачите тук са екзотика не само в кръговите, те по принцип не се използват. Така че да сравнявате движението и "тарикатлъците" по белия свят с нашите = направо закривайте секцията Авто офнюз. Пълно безхаберие е това.
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.