19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотоциклет извървя няколко километра без ездач (видео)

Необичайно произшествие се случи във Франция преди дни, след като очевидци заснеха мотоциклет, движещ се самостоятелно в продължение на километри по магистрала. Очевидци на случката, първоначално решили, че това е рекламен трик, други заподозрели автономни технологии, а трети директно намесили в управлението "Призрачния ездач" от едноименната филмова класика.

Инцидентът се случил на магистралата А4 във Франция, недалеч от град Мезон-Алфор, съобщава Le Parisien. Десетки пътуващи по шосето били втрещени от движещия се без видима човешка намеса мотоциклет Harley-Davidson, който извървял цели 9 километра, преди да бъде спрян от полицейски патрул. И докато тееориите за случката клоняли между автономни технологии и свръхестественото, то причината се оказала далеч по-конвенционална, макар и абсолютно куриозна. 

Всъщност, мотоциклетът си имал ездач - млад мъж от град Ноган, чието име полицията спестява, наричайки го Жорис. Та, Жорис си карал спокойно Харлито, със скорост от 90 км/ч по магистрала А4, когато шофьор на автомобил се изнесъл по възможно най-идиотски начин в платното на моториста и ударил неговата "Зебра".

"По инстинкт за самосъхранение, рефлексът ми бе да бутна мотоциклета напред, за да не бъда смазан", заявява Жорис. Мотористът паднал на асфалта и с изумление видял, как машината му продължила да се движи по платното без ни най-малко отклонение от курса си. Макари получил немалки наранявания, младият моторист се разминал с по-тежки последствия, още повече, че в последния момент избегнал връхлитащ автомобил, който просто щял да го премаже.

Вижте изумителното видео:


Le mystère de la moto qui roule toute seule sur... by leparisien

Два дни по-късно, младият ездач отишъл в полицейската служба, за да даде подробни показания а инцидента си. и един полицай го попитал "Ваш ли е този Harley, спряхме го в покрайнините на Париж". "Не можех да повярвам колко далеч е стигнал моторът ми, всъщност, едва ли някой въобще щеше да ми повярва", чуди се Жорис.

Все още шокиран, водачът на мотоциклета вижда и първите видеоклипове в интернет. Но някои коментари го разстройват. "Някои мислеха, че цялата работа е нагласена, че моторът ми е имал дистанционно управление..." Но пък негови приятели мотористи имат логично донякъде обяснение - това е машина с много нисък център на тежестта. И ако мотоциклетът се е движел на трета или четърта предавка при удара, времето за декселерация може да е доста дълго.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26275

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26275
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.