29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Най-честната обява за кола втора ръка или как да продадеш бричката

Всички сигурно сме били в тази позиция - прелиствате страници от сайтовете за продажба на коли втора ръка и обява след обява представя 20-годинишни автомобили в перфектно състояние, внесени от Западна Европа, карани в санитарни условия от баба на валериан. "Палиш и тръгваш", както обожават да резюмират продавачите. И тук изникват въпросите какво крие този човек, какво премълчава и как така кола, връстник на демокрацията у нас, може да минала само 100 хиляди километра?

Днес ще ви покажем пълната противоположност на изреденото по-горе или как можете да бъдете (прекалено?) честни при продажбата на старата кола. Софиянец решава да се раздели с 13-годишното си Renault Laguna по болезнено и комичено откровен начин. Обявата е такова бижу, че няма как да се съкрати или преразкаже, без да изгуби от блясъка си, затова я споделяме в оригинал:  

Покупката, честно казано, е съмнителна, но цената е чисто символична. 800 марки и крайцерът е ваш! Година на издаване 2003 година, състоянието е притоворечиво. На таблото се показва пробег от 340 000, но под това трябва да се разбира 640 000. А ако трябва да съм съвсем честен, 840 000.

До сега се чудя как е могла да измине такова разстояние... На градско няма никакви проблеми (освен това, че без климатик през лятото имаш чувството, че колата гори). На светофара дърпа много чужди марки (особено тези, които не подозират, че участват в състезание). По пътя всичко е нормално.

Каква скорост ще успее да развие зависи единствено от инстинкта ви за самосъхранение. Лично аз в редките случаи, когато съм развивал с нея до 120, съм се улавял, че не мигам, не мърдам и не дишам. На лявата врата има гниещ участък, от който стърчи полиетилен. Той помага лесно да се открие колата на големи паркинги и придава на звяра неповторима индивидуалност.
По каросерията има някои участъци, които могат да се смятат за нормални. Интериорът на салона е направен по нечия непостижима прищявка с балатум и дермантин. С това се придава живот.

Дълбоко на шофьорската седалка има някакъв много остър детайл, който понякога болезнено се впива в долната част на гърба. Така и не разбрах какъв е този детайл, защо е там и как изобщо може да бъде такъв.

Парното е като пламъкът на Саурон – зимата работи така, че и майка ти да не се тревожи. Но, за съжаление, горещият въздух нахлува отдолу и лятото, когато парното е изключено, ако карате по трасето с повече от 110 по сандали, то силно ще ви изгорят пръстите на десния крак. Така че лятото на десния крак е по-добре да слагате маратонки.

Не съм пушил в колата в последния половин месец. А преди това съм пушил много. Но не повече, отколкото предишния собственик и неговите многобройни авери – едновременно, всички заедно, през зимата, в плътно затворени прозорци. Таванът с нетипично сив цвят не позволява това да се скрие.

Много голям плюс – заглушител отсъства, издава рев като от ада! Във връзка с това от страх се насират дори мъжествените колоездачи и стоят по-далеч от теб, което на свой ред осигурява комфортно шофиране.

Един от големите плюсове на тази кола е, че категорично не искат да я спират пътните полицаи. И дори когато минеш покрай тях без колан и с изключени фарове, те те изпровождат със съчувствен поглед... Каква е тайната, така и не разбрах. Също така, много се страхуват да я изпреварват скъпи и чуждестранни марки...

Във връзка с гореизложеното, понякога се чувстваш като в президентски кортеж, докато острият метален детайл в седалката ти не те върне от небето на земята.

НИКОГА, повтарям НИКОГА не сте карали такава кола!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:18 1
+ 0
- 0
sffsdf12355
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.