24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Най-скъпите коли с ръчни скорости, които можете да намерите

Едно време беше ясно - претендира ли производител, че неговият спортен модел е нещо повече от останалите, то това със сигурност гарантираше удоволствието за шофьора да контролира ръчно предавките по време на изживяването, наречено шофиране. Времената обаче вече са други.

Днес няма да намерите нов модел Ferrari или Lamborghini, които да не са наблъскани с всякакви модерни технологии - полуавтоматични кутии, двойни съединители и др. Да, тези автомобили са по-бързи и по-надеждни от своите предшественици. Но пък и всеки познава поне един човек, който държи да има лост в ръката и да използва и двата си крака, когато шофира.

Ето защо ще обърнем внимание на малкото останали спортни четириколесни, които биха изпарили портфейла Ви, но не и удоволствието от карането.

BMW M6

Кабриолет-версията на M6 започва от 119 700 долара и ръчната скоростна кутия не е екстра, а се предлага серийно. Като добавите синия металик Tanzanite, кожен салон Opal White Full Merino и дървена декорация Dark Red Sycamore, то банковата Ви сметка ще трябва да се раздели с малко повече от 150 000 долара.

Morgan Aero 8

Доста по-щадяща порфейла алтернатива на спортен кабриолет, който може да изпълнява желания на момчета и мъже. Производителят използва своя 4.8-литров V8 двигател и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Цената започва от 93 000 долара и практически е трудно да бъде изчислена максимална цена, защото от Morgan са готови да изпълнят практически всяко желание на клиента... срещу съответното заплащане.

Dodge Viper ACR

Срещу 120 895 долара ( и още 2495 за доставка) от Dodge с удоволствие ще Ви предоставят Viper ACR с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Срещу още малко инвестиция ще го получте с Extreme Aero пакет и джанти Brass Monkey.

Porsche 911R

Тук съветът за покупка е малко съмнителен, защото вече всички предвидени за производство бройки са резервирани. Те ще бъдат точно 911, а бъдещите им собственици ще трябва да се бръкнат с 184 000 долара и то за т.нар. "базова версия". Защото с екстри, като ключ в кожена калъфка, стелки от въглеродни нишки и др. цената може да "чукне" 218 000 долара. Честито!

Aston Martin V12 Vantage S

Наскоро босът на Aston Martin Анди Палмър сподели, че иска неговата компания да продаде последния спортен автомобил с ръчни скорости в историята. От лимитираната серия V12 Vantage S за американския пазар например са предвидени едва 100 броя - всички със 7-степенна ръчна скоростна кутия. Цената конкурира Porsche-то с началните 187 000 долара. "Англичанинът" обаче остава единственият в категорията с V12 двигател и класически скоростен лост.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:23 1
+ 0
- 0
sffsdf10028
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.