24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Не си купувайте тези автомобили, ако искате практичност

В света на автомобилите, натъпкани с все повече функционалности и предлагащи всевъзможни варианти за експлоатация, все пак има и такива, които се отличават с особена липса на практичност. В следващите редове ще Ви покажем някои от тях, за които не бива да бъркате в прасето-касичка, ако търсите нещо повече от движение от точка А до точка Б.

BAC Mono

Това е типичен пистов спортист, един от малкото, които можете да си закупите за сравнително нормални пари. В сравнение с конкурента Ariel Atom, BAC Mono е съвсем профилиран в моно-приключенията със своя една единствена седалка. Освен това Atom има товарен отсег поне за една пазарска торба. Но да не бъдем толкова строги към Mono - все пак от него се изисква единствено да доставя удоволствие на пистата.

Caterham Seven

Когато си купувате Caterham Seven, трябва да знаете, че това е машина, даряваща едно единствено нещо - свобода и, казано по народно - кеф! Страхотният ретро дизайн, съчетан с простото, пряко механично управление, могат да ви донесат страхотни емоции. Ако просто искате кабриолет, то по-добре се насочете към Mazda Miata например. Но ако искате да сложите очилата и просто да освободите духа си - то Caterham Seven е отличен избор.

Alfa Romeo 4C

Този италианец със сигурност изглежда атрактивно и предлага отлични спортни емоции. За да го карате обаче ще тряба добре да загреете предварително кръста, защото влизането и излизането от автомобила е истинско изпитание. На всичкото отгоре качеството на изработка е доста съмнително. Разбира се, че ако искате подобен тип машина, то решението е Porsche Cayman. Но при по-плитки джобове и липса на големи претенции, то и тази Alfa може да свърши работа.

Dodge Viper ACR

Този красавец е изключителен спортист. Не е случайно, че в САЩ има рекорди на 13 различни писти. Но колкото е силен на пистата Viper ACR, толкова е ужасен навсякъде извън нея. Обективно, това си е сериен автомобил, но дори придвижването му до неговата Обетована земя може да бъде неприятно за шофьора. Но стъпил веднъж на трасето, този звяр ще Ви закара директно в бензиновия рай.

Mercedes-AMG GLA45

Не, че е този германец е толкова лош. Проблемът обаче е, че създателите му май не са знаели точно в кой сегмент искат да го вкарат. По същество това е нещо като спортен хечбект, но вдигнат до компактен CUV. Да, двигателят гърми с 375 коня, а ускорението от 0 до 100 км/ч е за 4.3 секунди. Но да дадете 50 000 долара и то за базовия модел, за да карате висок хечбек... Напълно безмислено!

Range Rover Evoque Convertible

Не е ясно защо от Land Rover се вързаха и взеха идеята от Nissan, които направиха кабриолет версия на своя компактен кросоувър Murano. Донякъде е разбираемо, защото Evoque е един вид бутиков SUV. Но от друга страна тоталната липса на интерес към безпокривното Murano може би трябваше да подскаже на Land Rover, че действието е напълно безмислено. И напълно непрактично.

BMW X6 M

В SUV-джунглата има най-различни "животни". Ако търсите машина с достатъчно пространство за пасажерите и багажа, то BMW X6 M със сигурност няма да е Вашият първи избор със своя фастбек дизайн. Може би търсите динамика и мощ? Отново имаме доста по-добри варианти! Искате офроуд приключения? Със сигурност тази машина дори няма да се доближи до челото на класацията! Но пък ако си купите X6 M, то със сигурност ще покажете на всички, че имате достатъчно пари и никаква нужда от практичен автомобил.

Bentley Flying Spur

Ако замените своята Honda Accord с Mercedes-Benz C-Class, то със сигурност ще усетите разлика. Да, германското возило е близо 50% по-скъпо, но можем да кажем, че със сигурност е поне 50% по-добро. Когато извадите сериозните пачки за Bentley Flying Spur обаче, със сигурност няма да се чувствате два пъти по-добре, отколкото в Mercedes S-Class, въпреки точно същото съотношение в цената в ущърб на британския аристократ. Защото почти всички екстри, включени базово в S-Class изискват допълнително доплащане при Bentley.

Morgan 3-Wheeler

Един от уникалните екземпляри, който е създаден, за да се почувствате живи. Morgan е страхотен, но тази негова страхотност идва с редица компромиси. Той със сигурност не е най-бързият триколесник на пътя, нито този с най-добро поведение. Освен това дори няма истинско предно стъкло. Странно, но в същото време - брилянтно!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 1
+ 0
- 0
sffsdf8204
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.