23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Top Gear на Кларксън, Хамънд и Мей ще се казва The Grand Tour

Новото шоу на уволнения от BBC Джереми Кларксън и напусналите Top Gear други двама водещи – Ричард Хамънд и Джеймс Мей – ще се казва The Grand Tour, обяви вицепрезидентът на Amazon Video Джей Марин. Същият нарича предстоящата нова поредица „един от най-нетърпеливо очакваните телевизионни дебюти в историята“.

В последните месеци витаеха много слухове около името на новото предаване, което вече е под шапката на американския гигант Amazon, а след като името стана ясно, много фенове изразиха недоволството си от избора на продуцентите, наричайки го „скучно“. В Twitter някои от тях дори предлагат с насмешка предаването да се казва The Grand Bore (от англ. „голямата скука“).

„След 9 месеца размисли, дебати и обсъждане, момчетата излязоха с име, което отразява световните амбиции на новото шоу. The Grand Tour ще отбележи един от най-очакваните телевизионни дебюти в историята. Развълнувани сме от възможността да го предложим на клиентите на Amazon Prime по целия свят от тази есен,“ заявява Марин.

В коментар за името, Кларксън казва: „Ще пътуваме много по целия свят и ще водим всеки епизод от голяма шатра в различна страна. На практика това е гигантско турне около земното кълбо. Точно заради това решихме да го наречем The Grand Tour.”

От продуцентите официално потвърдиха информацията, уточнявайки, че всяка седмица „студиото“ ще бъде разположено в голяма шатра на различна локация. Публиката ще продължи да играе роля в шоуто, точно както беше в Top Gear.

В предаването ще продължи да има и предварително заснети откъси, в които водещите изпробват различни автомобили и участват в различни състезания.

Името напомня и на експедицията "The Grand Tour", която много англичани предприемат през 17-и век, сред които Лорд Байрън. Те посещават Франция, Италия и останалата част от Европа в търсене на знания и култура.

Името е препратка и към класа на GT автомобилите, което е съкращение от Grand Tourer. Те представляват луксозни спортни автомобили, които са особено подходящи за дълги пътувания. Освен това, в съкратената си версия името на предаването ще бъде GT, което е огледален образ на TG или Top Gear.

Джеймс Мей признава, че е изключително доволен от името. „Исках да го кръстим Найджъл или Роджър. Имахме нужда от име, а това са хубави имена,“ шегува се той в типичния си стил.

Ричард Хамънд е по-позитивен в изказването си. „Обичам къмпингуването, но това е нещо друго. Ние приличаме на нашите прадеди, които са изследвали нови хоризонти. Точно това ще правим и ние, изследваме нови начини за излъчване на телевизионен продукт.“

Новината за новото име идва две седмици, след като в профила на Кларксън се появи видео, в което тримата се мъчат да измислят ново име на шоуто си. В клипа, телевизионните звезди се шегуват, че е възможно да кръстят предаването Acebiscuits, Erewash или Zambezi.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:21 1
+ 0
- 0
sffsdf10974
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.