29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият джип на Джейми Оливър с вграден тиган и тостер, колелата му правят сладолед (видео)

Британската кулинарна суперзвезда Джейми Оливър отправи сериозно предизвикателство към подразделението Special Vehicle Operations на Jaguar Land Rover, за създаването на най-яката кухня на колела в света. И британските специалисти му отговориха подобаващо, представяйки "гурме версия" на новия Land Rover Discovery.

Новият проект на SVO не просто може да откара фамилията на известния готвач в дивото, но има и всичкото необходимо оборудване, за да може да се сготви вкусно ядене, така както само Джйеми умее, практически навсякъде.

Много возила за свободното време разполагат с вградени кухни, но едва ли са толкова добре уредени. Така. например, ако Джейми Оливър, или някой от спътниците му реши да хупне нещо набързо в движение, просто може да сложи филийка в тостера, разположен между предните седалки. И да не се притеснява, че ще яде сух хляб, тъй като специални приставки към колелата на всъдехода, позволяват да се избие вкусно масло в движение. Или пък да се забърка пухкав сладолед...

Под капака на готварския Land Rover Discovery пък е вграден електрически тиган / скара, на който кулинарният еквивалент на Беър Грилс да приготви нещо вкусно. А паркирайки, където реши, Джейми Оливър има всичките възможности да приготви някое от своите фантастични произведения на кулинарното изкуство. Отваряйки задния капак, готвачът вади от багажника готварски плот, комбиниращ маса, мивка и газови котлони.

Oт предницата на джипа пък излиза накрайник за грил, като има и електрически ключ, който му позволява да се върти, за да се изпече добре местото на шиша. Същият може да бъде адаптиран и като електрическа мелчачка за месо или паста.

Не се притеснявайте за овкусяването на гозбите, на което Джейми дъри особено много - в задните прозорци са инсталирани чекмедже за подправки и саксия с билки. Отделение за буркани със сладко има в джабката на джипа, а специална мелничка за сол и пипер е адаптирана, като селектора на скоростния лост, където S е сол, P е пипер, а N е нищо...

"Отправих огромно предизвикателство към Land Rover да създадат най-уникалната кухня на колела. Мечтаех за такава и много я исках, а те направо ми скриха шапката", заявява радостно Джейми Оливър. "Не съм си и помислял, че ще могат да вградят печка при двигателя, нито пък диспенсер за зехтин в багажника, но ето че са успели".

А когато приключи с готвенето, британският кулинар може да се отпусне зад возилото си и да погледа нещо на масивна 40-инчова плазма, вградена в края на кухненския плот специалния Land rover Discovery. Вие пък може да видите първото видео от общо три, в което Джейми Оливър представя новата си кухня на колела (както и уникалната галерия над статията):



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf28672
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.