28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пет офроуд возила, които няма да Ви оставят в калта (видео)

Офроуд, като понятие, е понякога доста субективно. За някои това е препускането по черните пътища с висока скорост. За други офроуд означава кал, блата, реки и всякакви изпитания, които нямат нищо общо с високата скорост, а вместо това с човешката изобретателност и упоритост. Без съмнение обаче качественият офроуд изисква високо ниво на трудност на преминаване на терена. А за това Ви е нужна вярна машина, която да не Ви остави в калта. Ето няколко предложения, може пък тук да намерите своето бъдещо хоби.

Шерп


Ако търсите скорост, то това не е Вашата машина. Шерп не е много голям, като изключим огромните му гуми и целта му е да преминава през всякакви сухоземни и водни препятствия. Той се движи с малко над 50 км/ч на сушата и с 5 км/ч във водата. Този всъдеход предлага бавно, но сигурно придвижване и в най-тежките условия. Цената му е около 50 000 щатски долара.

Авторос Шаман 8х8


Още един руски възпитаник, който е с тегло от 2.5 тона и дизелов двигател с мощност 146 к.с. Нищо впечатляващо, бихте си помислили. Истинското достойство на Шаман обаче е в системата за задвижване на колелата, която може да работи в 3 режима. Когато се придвижва по пътищата, най-добрата опция е задвижването чрез предните две оси. Далеч по-забавно е задвижването на задните 4 колела, когато сте на черен път и искате да си направите кефа. Попаднете ли в капана на лепкавата кал обаче, то задвижването и на 8-те колела осигурява безпроблемно измъкване от неприятната ситуация.

Toyota Hilux


Видял бял свят през 1968 година, култовият пикап рядко оставя собствениците си да мислят твърде много как да преминат през тежкия терен. Името не е случайно - Hilux идва от "High lux" - гаранция, че няма да се наложи да излизате твърде често от кабината и да се цапате особено много.

ЗИЛ - 157


Не е ясно как и защо този ЗИЛ е попаднал в калта, но това едва ли е особено голям проблем за него. Марката е изключително добре позната у нас. Производителят снабдява съветския блок с камиони в продължение на десетилетия. Задвижването на всички колела позволява преминаването на всякакви тежки терени и доставянето на товара - цел, която е била от изключителна важност през Втората световна война. Всъщност, ЗИЛ дори снабдява с камиони армията на Украйна до 2012 година.

ГАЗ-66

ГАЗ е общ проект между Съветския съюз и Ford в ранния период на СССР. Един от най-популярните модели е "66", чиято цивилна версия е използвана за всевъзможни цели - от полска работа, до разнасяне на поща. Производството му спира през 1999 година, но видеото е от доста по-скоро - от 2008.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:59 1
+ 0
- 0
sffsdf19361
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.