27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Суперавтомобилите на Балканите завладяха писта Серес

Прези изминалия уикенд писта Серес в Гърция бе "разтърсена" от удивителните автомобили, които се включиха в Racetrack Experience 2019. Събитието се организира от Премиум Рали София - Свети Влас, съвместно с гръцкия клуб за суперавтомобили SpeedSector.

В международния пистов уикенд се включиха над 55 автомобила, сред които наистина специални и рядко срещани такива. Всички присъстващи се насладиха на една рали легенда от края на 80-те години, а именно Lancia Delta Integrale Group A в класическата разцветка на Martini. Неизменно за всеки трак уикенд, марката на Енцо беше представена от няколко автомобила, като 458 Speciale, F430 Scuderia, 488 GTB и други. В неделния ден изненадващо появяване направи репликата на "Мона Лиза" в автомобилния свят - Ferrari 250 GTO, която остави без дъх ценителите на ретро колите.

По време на двата дни на писта Серес можеше да се види почти всеки модел от линията на Porsche, като най-голямо впечатление правеха 997 GT2 в класическо британско състезателно зелено, актуалното 991.2 GT2 RS с доработка от Manthey Racing, както и наскоро излезлите 992 Carrera 4S.

Ако трябва да довършим представителите с шест цилиндрови двигатели, то към тях ще добавим BMW M2 Competition, BMW M5 Competition, M4 със 700 к.с. и много други. Страната на изгряващото слънце допълни списъка с няколко бройки Nissan GTR, от които един Track Edition и друг доработен до 1000 к.с.

За феновете на V8 двигателите Racetrack Experience 2019 отново не разочарова, като даде възможност на всички посетители да се насладят на високо оборотните двигатели на Ferrari или гръмките Mercedes C63s и AMG GT R, както и специално доработения с механичен компресор Corvette Z06. В битката за времето се включи и лимитираният Jaguar XE SV Project8 със 600 к.с. Този модел се произвежда в лимитирана серия от 300 бройки за цял свят.

В събитието бяха раздадени награди за автомобили с гуми тип слик и такива, използващи шосейни гуми. Почетната стълбичка в клас слик бе оглавена от Lamborghini Huracan Performante, следвано от Porsche GT3 Cup и Porsche 991.2 Turbo S. В другия клас на първо място се нареди Porsche 991.2 GT2 RS Manthley Racing, на второ - Porsche 997 GT2, а на трето място се класира Mercedes AMG GTR.

За поредна година, Премиум Рали София - Свети Влас и SpeedSector доказаха, че сезонът за суперколите на Балканите се закрива с провеждането на Racetrack Experience.

С нетърпение очакваме следващите автомобилни приключения от Премиум Рали София - Свети Влас и сме сигурни, че предстоят много неразкрити дестинации и нови предизвикателства!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:12 1
+ 0
- 0
sffsdf36116
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.