28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

За първи път у нас: каране и дрифт върху замръзнал язовир

Академия за усъвършенствано шофиране Mirafiori Academy организира обучение по дрифт, такова каквото никога досега не е правено в България. На 1500 м. надморска височина, сред величествената природа на Родопите, язовир Широка поляна ще бъде превзет от мощен рев на механични зверове. 

Събитието ще се проведе няколко пъти през месеците феврури и март, според това кога условията го позволяват. Първите щастливци ще стъпят на язовира на 3-ти и 4-ти февруари, а останалите дати ще бъдат обявени в последствие.
Записалите се ще имат възможност да покарат професионаллно подготвени състезателни дрифт автомобили със задно предаване на Mirafiori Academy и рали автомобили 4х4 на Shterev Rally Team. Всички те са оборудвани с автентични скандинавски гуми с шипове.

Програмата на всеки един ден от поредицата специални събития на "Mission Ice" включва внимателно подбрана теоритична подготовка на всеки участник и специално селектиран комплекс от практически изпитания, които ще ги поставят отвъд лимита на възможното! Мисията на Mirafiori Academy е да изгради забележителни шофьорски умения, носейки и върхови емоции.

Техниките за овладяване и контрол ще бъдат преподадени от едни от най-популярните дрифт атлети в страната – Mirafiori Team. Сред тях е и двукратният ни европейски шампион в дрифт дисциплината – Александър Язов – Матрицата.
От академията държат не само на уникалната емоция, която създават, но и на безопасността. За тази цел се извършват предварителни замервания на леда и се изследва доколко условията са подходящи. След това 9-тонна машина обработва три специално обособени писти, на които ще се провеждат различни части от обучението.

Подобни програми са се превърнали в традиция в скандинавските страни, като са водени и организирани от едни от най-големите училища за шофиране в света. Mission Ice е подготвен на базата на техния пример, а екипът на Mirafiori Academy влага и по-дълбок смисъл от чистото забавление.

Събитието е част от кампанията за осъвършенстване на шофьорските умения „Овладей пътя“, която стартира на 15 ноември в центъра на София пред Национален Стадион „Васил Левски“. Тогава над 50 участника напълно безплатно успяха да преминат през практичната част на обучението по безопасно шофиране в зимни условия, а на около 150 още се преподаде урок с основни принципи на поведение и овладяване на автомобила през зимата.

За повече информация и записване: тел. 0893 344 173, 0899 191 993 и фейсбук страницата на Mirafiori Academy



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30589
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.