20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

0 - 100 км/ч: 10 от най-бързите комбита в света

Комбито обикновено се свързва със семейни пътувания, пренасяне на разглобените мебели на ИКЕА и възможността да докарате възможно най-много буркани и зарзват от село у дома. От друга страна има спортни коли, които пък са като самолети на пътя и се изстрелват от място до магистрална скорост за нищожни секунди. Е, има и една хибридна порода, наречена спортни комбита - имат обема на обичайните "детевози", но едва ли ще отидете на къмпинг с подобно возило, с което може да накажете десетки спортисти на някоя писта.

Ето и десетте от комбитата с най-добро ускорение от 0 до 100 км/ч.

10. Alpina B3 S Biturbo: 4.3 секунди

BMW 3 Серия не е лоша основа за правене на бързо комби. От Alpina знаят много добре това и създават B3 S Biturbo. Задвижването е поверено на редови 6-цилиндров бензинов двигател и чифт турбокомпресори, като комбинацията доставя 345 к.с. и прави семейното возило бързо колкото куп двуместни спортисти.

9. Mercedes-AMG CLA45: 4.3 секунди


Бързите комбита не са чужди на специалистите от AMG, по-надолу ще видите още няколко. CLA45 е по-скоро shooting brake вариант на горещия хечбек A45, но пък за нас това си е вид комби... Бързото ускорение от 0 до 100 км/ч се постига благодарение на двулитров турбобензинов двигател и задвижване на четирите колела.

8. Porsche Panamera 4S Sport Turismo: 4.2 секунди


Превръщайки Panamera в комби, от Porsche направиха истински хит. Лъскав, изтънчен и практичен, 4S Sport Turismo е и доста пъргав - 4,2 секунди от 0 до 100 км/ч. Но ще видите, че има и по-бърза Panamera в класацията.

7. Mercedes-AMG CLS63 S: 4.2 секунди


Задвижван от 5,5-литров битурбо V8, CLS е една от най-стилните коли в класацията. Разбира се, от багажния обем се губи заради скосения дизайн на покрива, но пак има достатъчно място за багаж, с който да направите две пътувания с времетраенето на едно...

6. Mercedes-AMG C63 S Estate: 4.1 секунди

Шок! Още един Мерцедес. Този път впечатлявашият C63 S, който използва най-новият 4-литров битурбо V8 двигател на германците. Багажникът с обем 490 литра е достатъчен за возене и на най-голямото куче, а ако свалите и задните седалки получавате ван с мощност 470 к.с.

5. Audi RS 6 Avant Performance: 3.7 секунди

Първият, разбиващ 4-секундата бариера е Audi RS 6 Performance. Базовият RS 6 е с мощност 560 конски сили, но тази версия е със 600. А със специалните карбонови спирачки, ограничителят на скоростомера е на точно 300 км/ч. Впечатляващо, нали?

4. Porsche Panamera Turbo Sport Turismo: 3.6 секунди

Това е най-мощната Panamera комби. Може и да не е най-практичното комби, но пък има максимална мощност от 542 к.с. Задвижването на четирите колела и лаунч контрола я изстрелват от място до 100 за 3,6 секунди, а максималната скорост надхвърля 300 км/ч.

3. Alpina B5 Biturbo: 3.5 секунди

Този модел има по-добър спринт до 100 км/ч от Поршето, а от Alpina наистина са създали шедьовър с B5 Biturbo. И базовото комби на "петицата" е много добро, но идеята за 600 и повече кончета под капака ни допада повече. Освен бързия спринт от място, В5 има и сериозна максимална скорост - 323 км/ч, благодарение на 4,4-литровия V8 с две турбини.

2. Mercedes-AMG E63 S: 3.5 секунди

По-добро от това да имаш 605 конски сили на разположение, е да знаеш как да ги използваш. Задвижването на четирите колела може да изстреля тази кола до зашеметяващи скорости, но ако тягата е пратена само към задния мост може да се окаже, че трудно се справяте със завоите. Но освен голяма мощност, най-наточената Е-класа има и голям багажник - цели 640 литра.

1. Brabus Mercedes E63 AMG: 3.1 секунди

Е, ако горната Е-класа ви се струва сериозна, то още по-сериозна е станала тази, която е минала през ръцете на башмайсторите. А по-интересното е, че това дори не е новото поколение, а по-старият модел. Тунинг специалистите от Brabus са го заредили с цели 840 к.с. и максимална скорост от 300 км/ч. А на всичкото отгоре има опция с високоскоростни гуми и ограничение на километража от 350 км/ч...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:25 1
+ 0
- 0
sffsdf29782
 
Още от : Тест
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.