19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това са колите с най-странно разположени седалки

Понякога сме много консервативни, когато става въпрос за автомобили. Нови дизайни и технологии се появяват всеки ден, но някои от нововъведенията са доста трудни за преглъщане от масата потребители. И докато еволюцията в елементи като скоростния лост или волана все пак се утвърди сравнително бързо, то аспекти като конфигурацията на седалките в автомобилите е нещо, което символизира класическите разбирания за автомобила от която и да е ера. Затова в следващите редове ще обърнем внимание на смелостта на инженерите в иновативния подход при разпределението на местата за пасажерите.

BAC Mono

Името "Mono" със сигурност не идва от едноканалната система за озвучаване на автомобила (ако въобще има такава). Ако си купите този автомобил, то трябва да сте сигурни, че и на теория няма да участвате в сценария "Можеш ли да ме хвърлиш до нас". Не, няма да можете, защото автомобилът е наистина Mono.

Caparo T1

Caparo е може би най-близкият като дизайн автомобил до болидите от Формула 1, който всъщност можете да си купите и да карате по улиците. Машината се предлага в два варианта - откритият Т1 и закритият Т1 Evolution, но и двата са строго едноместни.

Geely GE

Рядко се виждат истински триместни автомобили. В случая такъв е китайският вариант на Rolls-Royce - Geely GE. При него задният ред е съставен от една седалка, а разделителната преграда от предния ред седалки образува нещо като подвижен и много луксозен офис. Чак да ти стане самотно...

Matra Murena

Говорейки за три седалки - колко често сте виждали спортен автомобил за трима? Да, много от бегачките са само за двама, има и такива с малко пространство за още двама отзад, но един единствен ред с три отделни места? Вероятно изглежда нелепо, когато видите тримата купонджии, спрели на светофара.

McLaren F1

Подобно на BAC Mono и Caparo T1, McLaren F1 също предлага централно разположено място за шофьора. За разлика от споменатите обаче, тук има място да качите двама приятели (трябва да са в добра форма и да не са деца на Голямата стъпка) на заден ред седалки.


Renault Twizy

Привидно този малък градски автомобил има място единствено за човека, който управлява. Ако се загледате обаче, зад седалката на водача ще откриете още една по-малка, където спокойно можете да "инсталирате" детето си.

Stout Scarab

Този модел, който често намира място в нашите класации заради революционния си дух, се отчита с иновация за времето си и по отношение на седалките. Вторият ред може да се завърта, за да застане срещу третия за един бърз белот. А за целта е предвидена и малка, подвижна масичка.

Subaru BRAT

През 1963 година президентът на САЩ Линдън Джонсън въвежда мито от 25% за внос на картофено нишесте, декстрин, бренди и... пикапи. Така нареченият "Пилешки данък" е в отговор на въведените защитни мита във Франция и Германия срещу вноса на пилешко месо от САЩ. За да заобиколят това оскъпяване, от Subaro правят нестандартен ход със своя пикап BRAT, като инсталират две допълнителни седалки в каросерията на автомобила, обърнати назад.


Tramonatana XTR

Подобна конфигурация познаваме от билидите на отбори от Формула 1, предназначени за рекламни събития и развозване на фенове. Ако искате обаче точно такова разпределение, просто си купете Tramonatana и заведете някой приятел (или приятелка) на вълнуващ следобед до най-близката писта.

Volvo XC90 Excellence

Моделът XC90 на Volvo е един от най-успешните за компанията, а новото луксозно стъпало Excellence предлага невероятни удобства, особено за пасажери отзад. В последната версия на возилото се предлага така наречената Lounge-конзола, която замества съседната до шофьора седалка. Този модъл предоставя възможност на пасажера отзад да си вдигне краката, да гледа телевизия, както и други функции. Така XC90 минава в категорията на триместните луксозници с цена над 100 000 долара.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 1
+ 0
- 0
sffsdf10533
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.