17 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

BMW X5 за оф-роуд? Защо пък не?

BMW X5 определено е една от първите SUV машини, която не се вписва с понятието "оф-роуд". Елегантният гигант е автомобил за демонстрация на статус, комфортна машина и всичко друго освен боец за калта и черните пътища. Но не и според американския художник и дизайнер Тайлър Кой. Като артист, жителят на Канзас винаги е търсил начин да изяви творческата си натура и да сподели идеите и представите си. А като автомобилен фен винаги е искал да направи колите си още по-уникални и готини.

В колекцията си американецът има доста откачени и интересни коли, като преобладаващата част от тях са "баварци". Всяка една кола е тунингована как ли не, а сред най-запомнящите се екземпляри е това BMW X5, което определено изглежда като машина, за която няма много непреодолими препятствия. Тайлър купува своето BMW X5 като автомобил за ежедневието и, разбира се, като база за поредния си щур проект. Последният е кратък и точен - да превърне булевардния SUV в истинска бойна оф-роуд машина, наречена от него BattleX.

Първото нещо което прави американецът е да се захване с джантите и гумите. Така, немският всъдеход се сдобива с джанти BBS 17x8” обути с 33-инчови гуми Goodyear All-Terrain. Нещо доста необичайно за Х5, особено със стоковото си окачване. Е, за да се наместят като хората тези гуми, доста е поиграл и флексът. Тъй като на пазара няма особено много оф-роуд части за SUV моделите на BMW, Тайлър е развихрил таланта си и започнал да създава такива под собствения си бранд Never Done. Такъв продукт е например предната оф-роуд броня, която е с дизайн на художника и изработена от неговия приятел Раън Лоурънс. След като е монтирана на бавареца, бронята набързо е оборудвана с лебедка Smitty Bilt и фарове за мъгла Hella. От бронята надолу тръгва солидна подкартерна защита, а от двете страни на лебедката има масивни куки за теглене.

Отзад, BMW X5 BattleX също е с модифицирана броня, която има нов дизайн и нова форма. Изпускателната система е модифицирана, като гърнето е преместено за по-добър клирънс. Дифузьор собствено производство около куката за теглене се грижи за подобряването на аеродинамиката... Или по-точно за да седи доста оригинално, защото такова е виждането на Тайлър...

Сред останалите доработки са волан и скоростен лост от BMW E36 M3, фарове от по-новия фейслифтов вариант на Х5, както и странни, но уникални странични огледала. Както вече споменахме, тунингованото BMW X5 все още е със серийното си окачване, но на дневен ред стои монтирането на 3-инчов лифт кит, както и на още модификации, разбира се.

Е, не вярваме Тайлър Кой да се пусне в рали "Дакар" със своя BMW X5 BattleX, но със сигурност вършее из градските оф-роуд зони на Канзас, както се вижда на част от снимките.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 1
+ 0
- 0
sffsdf10562
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.