19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

97% от дизеловите коли замърсяват над нормите

Ново проучване показва, че почти всички дизелови автомобили на пазара отделят количества вредни газове много над допустимите норми.

По данните на Emissions Analytics при 97% от продаваните коли реалното ниво на азотен оксид, излизащо от ауспуха, надвишава официално определените лимити. 

В проучването са включени повече от 250 коли. От 201, покриващи стандарт Euro 5, само един модел - Skoda Octavia TDI- не надминава допустимите показатели. Само 7 от 62 тествани коли със стандарт Euro 6 реално се вместват в границите. Изненадващо е, че по-голяма част от покриващите изискванията коли са на Volkswagen, въпреки че от месеци компанията се бори с последиците на скандала "Дизелгейт". 2/3 от тестваните автомобили отделят поне 6 пъти повече азотен оксид от нормата. При някои коли числото е още по-високо. Audi A8 и Fiat 500X отбелязват стойности, които са 12 пъти по-високи от допустимите. 

Всички тестове са проведени при реални пътни условия в Лондон, по еднакъв маршрут, с един и същ шофьор, по едно и също време на деня и с еднакъв товар в багажника. Според Emissions Analytics информацията показва, че чистите дизели не са нещо невъзможно, но повечето производители не правят такива. 

Наскоро стана ясно, че Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes и Porsche ще трябва да изтеглят общо 630 хил. дизелови коли в Германия заради проблеми със софтуера за контрол на вредните емисии.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 2
+ 0
- 0
sffsdf10615
+ 4
- 2
Всички автомобили замърсяват! Не си ли променим селския менталитет, ще си дишаме отрова! Но това е то - у България, личният автомобил е символ на престиж и авторитет! Продаваме си нивите на село, после с парите си купуваме автомобил (колкото по-голям, толкова по-добре) и идваме в София да живеем под наем! Купуваме си коли с висок разход, за да гъзареем, пък дали можем да ги поддържаме - никои не го е*е! Неподдържаният автомобил замърсява повече! Някой да е невиждал прогнили западни автомобили, надзизани със псевдо-гъзарски аксесоари и спойлери, пък пушат като фабрики?
Та това е то - селска гъзария, купуваме трошки, дзидзаме ги, не можем да ги поддържаме, не можем да ги изхранваме, няма къде да ги паркираме (освен по тротоарите, като тотални селяци), но се правим на голямата работа! Бай Ганьовщина!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.