19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новото поколение Peugeot 3008 (галерия и видео)

След като ни бе загатнато, новото поколение Peugeot 3008 вече е официален факт. Втората генерация на модела вече е загубила ваноподобната си форма и има излъчване на истински SUV от С-сегмента. Моделът е изграден на новата платформа на PSA EMP2, като благодарение на различни инженерни решения е загубил 100 кг от теглото си, макар да е по-дълъг с 8 см от предшественика си. Височината и ширината са останали същите като преди, а клирънсът е увеличен до внушителните 22 см.

Дизайнът на новия френски SUV е с много заемки от представения през 2014 година концептуален Peugeot Quartz. Така, виждаме доста по-приятно изглеждащ кросоувър с остри спортни и атлетични линии, които със сигурност изглеждат много по-впечатляващо от отиващия си ван с повишена проходимост.

Благодарение на допълнителната дължина, колесната база е нараснала с 62 мм до 2675 мм, от което със сигурност печели обемът вътре в купето. Така, мястото за пасажерите на задния ред е нараснало, както и обемът на багажника, който разполага с допълнителни 90 л до 520 л (достигащи до 1580 при свалени задни седалки).

Основен акцент в интериора на новия Peugeot 3008 е второто поколение i-Cockpit, предлагащ изцяло дигитално инструментално табло, предлагащо 5 различни настройки, избиращи се от селекттор на волана. Самият волан е по-малък от предходния и почти квадратит като форма. В допълнение, на разположение на пътуващите е наличен 8-инчов тъчскрийн дисплей, а за приятния звук в купето се грижи премиум аудио система Focal с 10 говорителя.

Двигателната гама на новия кросоувър включва 1,2- и 1,6-литрови бензинови двигатели (с мощност 130 и 165 к.с.), както и с 1,6-литров дизел във версии със 100 и 120 к.с. и двулитров дизел със 150 и 180 „коня”. Различните двигатели ще бъдат стиковани съответно с 5- или 6-степенна механична скоростна кутия или 6-степенен автоматик. Що се отнася до задвижването, за момента се предвижда то да е на предния мост със системата Grip Control, симулираща блокаж на диференциала с няколко режима за движение по различни терени. За 4х4 задвижване все още няма информация.

Новият Peugeot 3008 се хвърля в сериозна битка срещу претенденти като Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, VW Tiguan, Renault Kadjar, Seat Ateca и други.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:20 1
+ 0
- 0
sffsdf11456
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.