28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотокрос: тежък уикенд за Петър Петров в Италия

Най-добрият български състезател по мотокрос Петър Петров (Kawasaki Racing Team) преживя поредният тежък уикенд в Световния шампионат, този път в Италия. Родният пилот, който в петък отпразнува 22-рия си рожден ден, започна с падане в съботната квалификация на легендарното трасе в Мантова, където се проведе Гран при на Ломбардия - 12 кръг от първенството на планетата. Това не му даде добра възможност за избор на стартовата решетка, което определено оказа влияние и на представянето му.

Така Печето нямаше особени шансове да потегли по най-добрия начин, а след това се появи и технически проблем и не успя да завърши първия манш. Във втория манш Петров се представи далеч по-добре, карайки в по-предните позиции и допълни топ 10. В крайна сметка българският състезател завърши на 15та позиция Гран при на Италия.

"Този уикенд не се справихме по най-добрия начин, гледайки резултатите, но научихме много и единствено искам да запомня полезните неща от Италия. Сега имаме един месец почивка и се надявам да бъдем по-силни в Локет, както и останалите състезания. Имах страшно лош избор на стартовата решетка след падането на квалификацията и просто не беше възможно да потегля добре и в двата манша", заяви Петров.

Без изненада победите в двата манша без проблем отново грабна лидерът във временното класиране на клас МХ2 Джефри Херлингс. Добавяйки нови 50 точки към актива си, състезателят на КТМ увеличи преднината си и се е настанил удобно начело с 597 точки. Втори в Италия стана Холандецът Брайън Богърс с КТМ и 42 точки, а подиумът допълни съотборникът на Петров Дилън Фирандис с 40 точки. В генералното класиране втори продължава да бъде Джереми Сеевер (Suzuki) с 428 точки пред Полс Йонас от Латвия с КТМ с 403 точки.

В класа на професионалистите MXGP словенецът Тим Гайзер (Honda) бе безапелационен и с актив от 50 точки взе победата в Ломбардия. Негови подгласници станаха Гутие Пулен (Франция, КТМ, 42 точки) и Клемент Десал (Белгия, Kawasaki, 40 точки). Във временното подреждане Гайзер е на върха с 532 точки пред Тони Кайроли (КТМ) с 440 и Ромейн Февр с 408.

Световният шампионат по мотокрос продължава на 24 юли с Гран при на Чехия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:16 1
+ 0
- 0
sffsdf13072
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.