29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Citroën C3 дебютира в Европа (Видео)

Преди минути Citroën представи официално новото поколение на Citroën C3. Компактният хечбек с 5 врати изклежда шикозно по френски и силно напомня на умалена версия на атрактивния Cactus. Освен това, новият модел е натъпкан с екстри повишаващи функционалността на интериора, както и безопасността на пътниците. Характерните за френската компания десетки възможности за персонализация, както и акцентът върху технологичния напредък, са налични и в новия модел.

Екстериорният дизайн следва зададената през последните години линия на Citroën, която представлява комбинация от плавни линии и остри черти. Резултатът е запомнящ се външен вид. Купето може да бъде поръчано с три различни цвята на покрива, които са съчетани с различни дребни акценти в останалата част на колата. Клиентите могат да избират от девет основни цвята, с които да съчетаят покрива. Представете си Citroën C4 Cactus, но в по-компактна опаковка. От същия са взети и Airbump елементите, които защитават купето при леки удари и одрасквания в градски условия.

Купето е 3.99 метра дълго, 1.75 метра широко, 1.47 метра високо, а багажникът е с обем 300 литра. Междуосието е 2.54 метра.

Под капака новият Citroën C3 се предлага с три PureTech бензинови двигателя (с 68, 82 и 110 к.с.) и два BlueHDi турбодизела (със 75 и 100 к.с.). Нещо повече, дребният френски хечбек се предлага с асистент за потегляне под наклон, система за предупреждение при напускане на пътната лента за движение, технология за сигнализиране при наличие на обект в мъртвата точка на огледалата, система за привличане на вниманието на шофьора в случая на нужда, камера за обратно виждане и тн.

Във вътрешността на колата се забелязват интересни материи и уникални дизайнерски решения, но в основата на всичко това безспорно е технологията. В централната конзола е вграден 7-инчов сензорен дисплей, чрез който се управляват голяма част от функциите на колата, сред които и навигационната система. Друга, особено интересна екстра, е нещо, което Citroën нарича ConnectedCAM. Тази система използва камера, разположена зад огледалото за обратно виждане, която прави снимки и видео и ги качва директно в предварително избран профил в социалните мрежи. С други думи, вече няма да ви се наложи да си правите селфита, докато карате, защото новото C3 ще го прави за вас автоматично.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:16 1
+ 0
- 0
sffsdf13130
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.