20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Нова безплатна зарядна станция за електромобили в София

Киа Моторс България и Булстрад обединяват сили в изграждането на мрежа от зарядни станции за електромобили в страната. Така, двете компании реализираха идеята за позициониране на електрозарядна станция пред централния офис на водещия застраховател.

Добрата новина е, че потребителите на електромобили ще имат възможност да зареждат напълно безплатно електрическите си возила. Станцията дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 минути клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

За нуждите на своите бъдещи клиенти с практичен ум и зелено съзнание, КИА Моторс България ще предостави и монтира електростанции в търговско-сервизните комплекси на всички свои представителства в България. До края на 2016 г. не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства в 13 града на територията на страната - София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Казанлък, Шумен и Сливен.

През април 2015г. КИА Моторс България представи на българския пазар електромобила Соул – първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Преди няколко месеца на европейските пазари дебютира и хибридният кросоувър Ниро. Моделът умело съвместява екологични технологии с двигатели от ново поколение. Хибридната система на Ниро включва 1.6-литров GDI бензинов двигател с директно впръскване, литиево-полимерна батерия, 32 kW електромотор и 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител и ниво на вредни емисии СО2 от 89 г/км.

Лансирането на двата модела е част от амбициите на КИА да се превърне в лидер на пазара на екомобили до 2020 г. През следващите 5 години зелената гама на КИА ще включва 11 изцяло нови модела. Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки. Целта на компанията е 25% оптимизация на средната горивна ефективност спрямо нивата от 2014 г.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:13 1
+ 0
- 0
sffsdf14427
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.