28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Пуснаха първата електрическа катафалка Tesla

Вече и катафалките ще могат да отдават почит към мъртвите с тишина. Това стана възможно, след като холандската компания за доработка на автомобилни купета RemetzCar конструира първата електрическа катафалка на базата на Tesla.

Tesla-та за превоз на покойници е построена по изискване на също холандската компания за погребални услуги Van der Lans & Busscher BV, чиято флотилия до момента се състои от катафалки на базата на Cadillac, Lincoln, Mercedes и класически британски Daimler и Austin. Има и някои по-специални машини като хот-род и една, базирана на Fiat 500 (и също изработена от RemetzCar).

Директорът на погребалното бюро Ян Бюсхер заявява: "На базата на опита си избрахме тази Tesla да се изработи от RemetzCar, заради тяхното майсторство. Това е единствената компания в Холандия, специализирана в удължаването на луксозни автомобили и създаването на специални модели. Те наистина върша уникални неща".

За да направят катафалката, от RemetzCar са махнали батериите, след което са срязали шасито на две. Колесната база е била удължена с 80 см, като така от край до край електромобилът станал дълъг 577 см. След това нещата по шасито били наместени, а батериите върнати на място.

От В-колонката нататък, купето било тотално трансформирано, като била добавена площ с висок покрив и остъклени стени. Интересното е, че дори в този вид на купето, майсторите са се опитал ида следват чертите на оригиналната Tesla Model S.

Катафалката Tesla ще бъде показана на изложението за погребални услуги в Гоинхем, Холандия тези дени. След това ще може да бъде наета от всеки, който би искал да организира екологично погребение. Или да запази почетна тишина при тъжния ритуал във всеки един аспект. За съжаление, катафалката не е базирана на Tesla P90D, така че драг рейсинг из гробищата не би се получил като хората...

Това не е първият опит за "разтегляне" на Tesla Model S. По-рано тази година калифорнийската компания Big Limos обяви, че работи по удължена лимузина на базата на електроседана. Що се отнася до RemetzCar, то тяхната поява на пазара през 1996 година е именно с удължен модел - 6-врата версия на Mercedes E-Class.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 2
+ 0
- 0
sffsdf16842

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16842
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.