20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Освежени Carens и Soul за компания на новия Kia Rio в Париж

Четвърто поколение Kia Rio, за което вече ви разказахме подробно, отбелязва световната си премиера на на световното автомобилно изложение в Париж 2016. Освен изцяло новото Рио, КИА представя фейслифт на Carens и Soul, като последния се сдобива и нова мощна модификация T-GDI.

Kia Rio 4

Рио е бестселърът на корейския автомобилен производител с повече от 473 000 продадени бройки през 2015 г., което се равнява на 16% от годишните продажби на КИА. Новото Rio надгражда ключовите предимства на предшественика си – превъзходен дизайн, ниски експлоатационни разходи, практичност, най-модерните системи за безопасност в своя клас, удобство и комфорт.

Новото Рио ще се произвежда в завода на КИА в Сохари, Южна Корея. Четвъртото поколение Рио ще се дистрибутира в търговската мрежа от първото тримесечие на 2017 г. Повече за модела вижте ТУК.

Обновеният Kia Soul

Компактният кросоувър на корейците е с модернизиран интериорен и екстериорен дизайн в съчетание с нови технологии за безопасност и развлечение. Соул се отличава с обновена предна и задна броня за по-солиден външен вид, опционални HID фарове с LED дневни светлини и освежена версия на емблематичната радиаторна решетка на КИА, тип „тигров нос”. Моделът се предлага в три цвята на екстериора, с контрастиращ бял покрив и страничните огледала в бяло и нови, 10-лъчеви 16 и 17-инчови алуминиеви джанти.

По отношение на салона, обновеният Kia Soul разполага с модерна текстилна тапицерия в едноцветен или двуцветен вариант (черно, черно и сиво, черно и кафяво). Соул сега се предлага и с нов дизайнерски пакет в оранжево – сиво-оранжева тапицерия, сиви декоративни тегели и оранжеви акценти.

Клиентите могат да избират между най-новите 5.0, 7.0 или 8.0-инчови цветни сензорни екрани на информационно-развлекателната система с интерфейс човек-машина (HMI). Новата HMI система в стил смартфон осигурява контрол на аудио-визуалната навигация чрез сензорен екран и се предлага с Apple CarPlay и Android Auto за пълна смартфон интеграция. В задната част на салона е добавен нов USB изход, позволяващ на пасажерите да зареждат мобилните си устройства, а водачът може да разчита на чистачки, снабдени със сензори за дъжд.

При моделите, оборудвани със 7DCT, новият селектор за режим на управление (Drive Mode Selector) осигурява различни нива на помощ при шофиране според предпочитанията на водача. Kia Soul разполага със система за контрол на мъртвата зона BSD (Blind Spot Detection) и система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили RCTA (Rear Cross-Traffic Alert) за по-добра панорамна видимост и по-висока степен на безопасност.

Заедно с обновената линия Соул, КИА пуска на пазара и новата мощна T-GDI версия на модела с 1,6 л T-GDI двигател (турбо бензинов с директно впръскване) с 204 к.с. – най-мощният Соул, конструиран от корейската компания. С новия T-GDI двигател автомобилът ускорява до 100 км/ч за 7.8 секунди, а максималната скорост достига 200 км/ч.

Двигателят предава мощност на предните колела посредством новата високотехнологична 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител (7DCT), налична само в T-GDI модела, която осигурява незабавна смяна на предавките и безкомпромисно ускорение при всички скорости.

Kia Soul T-GDI се откроява с подчертана форма на предната броня и решетката на въздуховода, двойни ауспуси, по-широки странични прагове и 10-лъчеви 18-инчови джанти от алуминиева сплав със собствен дизайн.

Kia Carens 2017

Киа Каренс 2017 ще предложи на клиентите освежена визия, подобрена функционалност, съвременни технологии за сигурност и по-добри характеристики на свързаност.

Дизайнерите на КИА въвеждат редица промени в Каренс – рестилизирана предна и задна броня, нов дизайн на задните светлини и актуализирана визия на типичната за бранда радиаторна решетка "тигров нос". Добавен е нов екстериорен цвят - мистично синьо и три нови варианта джанти - 16, 17 или 18-инчови, от алуминиева сплав. 7-местният салон на Каренс разполага с нови тапицерии на седалките и нови акценти в металик и черен гланц, което придава по-луксозен облик на интериора.

Kia Carens разполага с усъвършенствани системи DRiVE WISE за подпомагане на водача: система за контрол на мъртвата зона BSD (Blind Spot Detection), система за предупреждение за пресичащи отзад автомобили RCTA (Rear Cross-Traffic Alert) и със система за предупреждение за ограничение на скоростта (SLIF), Клиентите могат да поръчат новата уредба JBL® Premium Sound за превъзходно качество на звука в салона.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 2
+ 0
- 0
sffsdf16895

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:04 1
+ 0
- 0
sffsdf16895
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.