19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

BMW Concept X2 ни подсказва за серийно компактно SUV-купе

На автосалона в Париж дебютира BMW Concept X2 - виждането на "баварците" за очаквания скоро едноименен компактен SUV-купе модел, който ще е базиран на BMW X1. За разлика от по-големите Х4 и Х6, прототипът е с по-различен дизайн, повлиян повече от купетата на BMW Group, а не толкова от Х-моделите.

BMW Concept X2 комбинира дръзките линии и ниските пропорции на купе със стабилната каросерия на Х-автомобил. То е спортен автомобил с впечатляващ характер, с който откриваме въодушевяващи нови възможности за дизайна на марката“, казва Карим Хабиб, ръководител на BMW Design. Индивидуалният характер на BMW Concept X2 проличава още в пропорциите. И докато големите колела и типичният двуобемен дизайн подчертават функционалния Х характер, то издължената линия на покрива, късите надвеси и насочената силно напред задна колона позволяват каросерията да изглежда спортна и ниска.

В горните странични части доминират спортните дизайнерски елементи. Издължената линия на покрива и ниската графика на прозорците осигуряват усещане за дължина. Пътническата клетка се стеснява назад и по този начин оформя атлетичните форми на раменете. Големият спойлер на покрива в цвета на автомобила се изпъва ниско над черното задно стъкло.

Долните странични части се фокусират върху типични BMW Х елементи. Мощните повърхности, големите арки на колелата и загатнатата защита на дъното в праговете са в контраст с динамичните елементи над тях. Арките на колелата са почти квадратни, което е типично за BMW X моделите. В тях са разположени 21-инчови алуминиеви джанти, a gумите с големи грайфери подсказват и за известен талант извън пътя.

Оформлението на предната част на BMW X2 Concept е с ясно оформени обеми и остри ръбове, придаващи спортна визия на муцуната. Ниското предно стъкло е като слято с тъмния панорамен покрив и в комбинация с новата бъбрековидна радиаторна решетка и големите въздухозаборници дава усещане за по-ниска предна част. В предната броня доминира големият централен въздухозаборник, а отляво и отдясно има по още един по-малък, триъгълен въздухозаборник.

Задната част на BMW Concept X2 е с ниско стъкло и нови светлини с остри контури и триизмерен дизайн. Ауспуховите тръби пък силно напомнят за цеви на пистолет, като около тях са изградени защитните композитни панели.

Баварците все още не дават информация кога ще видим серийния BMW X2, но според експерти това може да се случи още догодина или максимум в началото на 2018. Основен конкурент на мъника ще е Mercedes GLC Coupe, а фактът, че е дериват на X1 ни кара да си мислим ,че ще използва и аналогични бензинови и дизелови агрегати като на компактния SUV. Базовото задвижване ще е предно, като е предвидена и XDrive 4х4 система, разбира се.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:08 2
+ 0
- 0
sffsdf16930

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 1
+ 0
- 0
sffsdf16930
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.