29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Великите коли на Джеймс Бонд, игран от Роджър Мур

Преди няколко дни този свят напусна Роджър Мур - един от малцината актьори, имали честта да играят ролята на агент 007 - Джеймс Бонд. Мур е част от историческата селекция от звезди, редом до Бари Нелсън, Дейвид Нивън, Джордж Лейзънби, Тимъти Далтън, Шон Конъри, Пиърс Броснан и Даниел Крейг. Филмите за британския таен агент имат няколко характерни общи черти. Почти винаги злодеят е от Изток, Бонд се омаян от красива жена и винаги кара страхотни автомобили.

В следващите редове, в памет на Роджър Мур, ще си припомни някои от неговите известни возила в образа му на Джеймс Бонд.

Leyland Mini Moke 1972

Може и да не Ви се вярва, но Moke е вторият най-често срещан автомобил на агента след Aston Martin. Тази кола служи вярно на Бонд в епизодите You Only Live Twice, Live and Let Die, The Spy Who Loved Me и Moonraker.


Citroen 2CV 6

В серията For Your Eyes Only, Бонд се изправя срещу две могъщи Peugeot 504. За да ги надвие, той се нуждае от нещо повече от обикновен на пръв поглед безобиден 2CV. В случая той залага на такъв с двигател от Citroen GS.

Lotus Espirit 1976

Едва ли може да се намери по-секси Lotus от Series 1, този истински шедьовър на Джорджето Джуджаро. Направо можете да попитате Илон Мъск дали е способен на такава авто-подводница.

Renault 11 1983

В един от епизодите в средата на 80-те Бонд демонстрира нагледно, че автомобил с предно предаване всъщност не се нуждае от много повече от предни гуми, седалка, волан и педали, за да може успешно да преследва красива дама, скочила с парашут над Париж. Така де, кому е нужен цял автомобил?

AMC Hornet 1974

Колкото и унизително да е за британците, имало е и случаи, в които Бонд използва и машини като американския AMC Hornet. В случая за преследване на AMC Matador с помощта на допълнителен реактивен двигател.

Alfa Romeo GTV 6

Изключителна италианска комбинация с мощен V6 двигател и задвижване на задните колела. Във филма Octopussy BMW-то на злодея нямаше никакъв шанс срещу тази бегачка.

Lotus Espirit Turbo 1981

Този автомобил би предизвикал завистливи погледи и днес. На борда на този красавец Бонд кръстосва пътищата на Испания и за съжаление злите сили карат агента да взриви собствения си красавец, за да се прехвърли на 2CV.


AEC Regent III

Това практически не е автомобил, а двупалубен автобус, но той определено има по-добър шанс на карибски остров като Света Моника от изтънчения AM DB5. Освен това 007 бързо модифицира автобуса в едноетажен, за да бъде по-маневрен и подходящ за минаване под мостове.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 1
+ 0
- 0
sffsdf25414
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.