28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

15 електромобила на старта на ЕКО-Рали България 2017

Електромобили на няколко производителя ще застанат на стартовата арка на ЕКО-Рали България 2017. Надпреварата, която е кръг от Световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания, ще се проведе от 28 до 30 юли 2017, със старт в центъра на София.

Сред атрактивните електрически автомобили ще видим най-новите модели на компании като Tesla, BMW, Renault, KIA, Hyundai, Opel и Nissan. Заявки до момента са подали над 15 екипажа със задвижвани от електричество возила, които ще се борят за победата в международното класиране на FIA. Освен тях, на старта ще застанат още няколко машини – хибриди и задвижвани от алтернативни горива, които ще спорят за съпътстващата Национална Еко Купа.

На старта на ЕКО-Рали България 2017 ще застанат претендентите за Световната купа Хесус Ехаве от Испания (BMW i3) и Валтер Кофлер от Италия (Tesla). Те ще се изправят срещу опитни и силно ентусиазирани български пилоти и навигатори, които искат купата от надпреварата да остане на родна земя. Три общини ще се включат със свои екипажи в надпреварата – София, чрез екипаж на Столичен инспекторат, Самоков и Сливница, като идеята е да се популяризира използването на екологичен транспорт в населените места. Със свой екипаж ще се пуснат и от главния спонсор на ралито – Застрахователна компания „Булстрад”.

Еко ралитата не са скоростни състезания, при които се гони минимално време и максимална скорост, с произхождащите от това рискове. В случая, правилата на състезанието включват придвижване по пътна книга и провеждане на т. нар. „регулаторни тестове”, като общата идея е за икономично и екологично шофиране.

За участие в ЕКО-Рали България 2017 по изискванията на FIA се допускат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колета (рейндж екстендър), които ще се борят за точки в Световната купа. За автомобили, задвижвани от алтернативни горива като пропан-бутан и метан, както и за хибридни автомобили, се провежда и съпътстващо Национално Еко Състезание, като участващите в него ще се движат по същия маршрут и ще извършват същите тестове като състезателите в Световната купа.

Официалният старт на ЕКО-Рали България 2017 ще бъде в петък, 28 юли, от 19 часа, на площад „Александър Батенберг” в София. Преди това, в ранния следобед, отново на площада ще бъде техническия преглед на участниците в надпреварата, съпътстван от развлекателна програма.

В събота, участниците ще се отправят по маршрут от София към Боровец, минаващ през Бистрица, Железница, Самоков и Костенец. Закритият парк ще е в Боровец, като в неделния ден маршрутът на надпреварата ще протече общо взето на обратно към столицата.

ЕКО-Рали България 2017 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, в съорганизаторство с Ecars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на „Булстрад”, Hyundai, общините София, Самоков, Костенец и Долна Баня, минерална вода “Горна баня”, „Бор-Чвор”, хотел „Балкан” и хотел „Янакиев”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27225
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.