28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Все пак съществува пикап Rolls Royce

Едно от най-трудните неща, с които можеш да се отличиш по пътищата в САЩ, е това да караш пикап. Това е "народният" автомобил на тази държава, станал отдавна неразделна част от битието на хората в провинцията, но и не само. Притежанието на пикап те прави едва ли не повече американец от самото гражданство.

С този пикап обаче няма как да не блеснеш пред съседите. А причините са две. Първо - има един единствен създаден екземпляр. И второ - автомобилът е Rolls Royce.

Всъщност британският производител на луксозни лимузини никога не е правил, а и вероятно хората там не са и помисляли за производство на пикап. Повече от ясно е, че тук става въпрос за модифицирана версия на конвенционален Rolls Royce Silver Ghost, като "тунингът" е направен от втория собственик на машината - богаташ и състезател с името Линдли Ботуел.

Ботуел купува автомобила от първата му собственичка в Калифорния през 1940 година, за да го използва за ранчото си. Тук няма да коментираме що за човек трябва да си, за да използваш Rolls Royce за полска работа, но да приемем, че в началото на миналия век автомобилът може би не е имал реномето и осанката от днешно време.

Та новият собственик бързо осъзнава, че машината няма да му е особено полезна в оригиналния си вид, затова отстранява половината от нея и инсталира дървен леген, с кото може да върши фермерските си задачи. Ботуел обаче не е случаен човек. През 1913 година той поставя скоростен рекорд на легендарния овал в Индианаполис, а в един момент дори е имал най-богатата колекция от ретро автомобили в цялата страна.

Автомобилът ще бъде пуснат на търг на 11 ноември от аукционната къща Бонамс. От там не споменават нищо за двигателя, така че би трябвало под капака да живурка оригиналният двигател - 7.4-литров редови шестак, свързан с 4-степенна механична (че каква друга) скоростна кутия. Споменава се обаче, че заради липса на поддръжка в последните години машината има нужда от освежаване, а и че странни гадинки са се нанесли без покана в купето.

Очакванията са автомобилът да бъде продаден за сума между 50 и 70 хиляди долара, което пък означава приблизително цената на един съвременен Ford F-150 Limited. Но пък е наистина уникален, за разлика от ултра популярния модел на "Синия овал". Иначе съвсем наскоро Ви показахме как евентуално би изглеждал един съвременен пикап на Rolls Royce, макар и да е малко вероятно да го видим на живо.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:27 1
+ 0
- 0
sffsdf29064
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.