23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новото Volvo V60 (галерия и видео)

Новото поколение на комбито Volvo V60 бе представено официално от шведския автопроизводител. Интересното е, че шведите представят първо семейния вариант, докато обновен седан Volvo S60 ще видим чак след няколко месеца. На по-късен етап ще се появи и офроуд версия V60 Cross Country.

Както и останалите нови модели в гамата на Volvo, V60 е конструирано на модулната плтформа Scalable Product Architecture (SPA) на марката. Дължината на новия модел е 4761 мм, а междуосието 2872 мм, което го прави малко по-голямо от SUV модела ХС60. Комбито предлага багажник с обем 529 литра, който при свалени седалки достига до 1364 л.

По отношение на дизайн, новото Volvo V60 логично напомня за по-големия V90, а подобна е ситуацията и в салона. Двигателната гама включва две бензинови, две дизелови и две плъгин хибридни версии. Бензиновите T5 и Т6 са с мощност съответно 225 и 275 к.с., а дизелите D3 и D4 - 135 и 165 к.с. Както и в останалата част от гамата (без малкия ХС40), двигателите са 4-цилиндрови, с обем 2 литра.

Съгласно стратегията на Volvo за електрификация на всеки нов модел от 2019 г., новото V60 ще се предлага с две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият бензинов двигател T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощност и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощност.

Новото Volvo V60 е с богат набор от стандартни системи и функции в помощ на водача, познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен.

Системата Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите. Новото V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение - Oncoming Lane Mitigation.

Опционалната система за предупреждение на водача с автоматично прилагане на спирачките Cross Traffic Alert допълнително повишава сигурността на хората както в автомобила, така и извън него.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30918
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.