29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Връчиха международните награди „Автомобили за работа 2018” у нас

За пръв път престижните международни награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчват на българските и регионалните представители на отличените марки.

Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018 и Международен пикап 2018 бяха обявени и връчени на производителите на съответните марки от президентите на журитата на специална церемония през ноември в Лион, Франция по време на изложението Solutrans 2017. Наградата Автобус на годината 2018 бе връчена през октомври по време на изложението Busworld Europe 2017 в Кортрейк, Белгия.

С приза Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на DAF CF/XF. Това ново поколение камиони на холандския производител DAF, в което влизат подобрените и обновени серии XF и CF събра най-много точки от гласовете на журито International Truck of the Year. DAF XF/CF спечелиха заради множеството новости и подобренията в силовата линия, във външния вид, в софтуерните системи за управление и безопасност, в кабината. Двигателният тракт включва оптимизирани 11- и 13-литрови двигатели, нов предавателен механизъм, нови задни мостове с по-бързи предавателни отношения.

След неколкократни тестове на различни модели в различни условия журито е било впечатлено от прецизната съвместна работа на отделните системи в камиона, както и от лекотата и комфорта на управление. Двигателите са с повишена мощност и увеличен въртящ момент, а всички новости са въведени с цел по-нисък разход на гориво и по-висока ефективност. В резултат DAF намалява разхода на гориво – средно със 7% при цялата си гама. Статуетка на наградата и плакет се връчва на Георги Загоров, изпълнителен директор на Турботракс България - официален дилър на DAF Trucks N.V. в България.

Наградата Международен ван на годината 2018 спечели новата лекотоварна серия на Iveco - Daily Blue Power. Италианският производител заслужи приза за пускането на пазара на нова гама, в която влизат три високоекологични лекотоварни автомобила. Чрез Daily Blue Power Iveco дава възможност на клиентите си да избират между три високоефективни варианта на задвижване, всеки от които е с намалено вредно въздействие върху околната среда и отговаря на всички европейски регулации за достъп до градските центрове. Татяна Бенова, маркетинг мениджър на IVECO за Централна и Източна Европа, получи плакет и статуетката за Международен ван на годината 2018.

След паралелен тест на четирима кандидати, проведен в Румъния през ноември 2017 г., международното жури присъди наградата Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи престижното отличие заради гамата си от V6 дизелови двигатели и разнообразните варианти на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и завършеност на детайлите, просторната и удобна кабина с модерен интериор. Осемстепенната автоматична предавателна кутия и трилитровият V6 двигател са посочени от журито като уникални за класа, а представянето им на асфалт и извън пътя е отчетено като отлично. Наградата Международен пикап 2018 получи Нестор Несторов, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили в Порше БГ ЕООД.

Irizar i8 Integral, флагманът на испанката марка спечели приза Автобус на годината 2018 след четиридневен тест на кандидатите, проведен от международното жури през септември 2017 г. в Швеция. Изключителен дизайн, комфорт, качество на материалите, изработката и сглобката, сигурност, стабилност, динамика, ефективност и перфектно пътно поведение - това бяха предимствата на i8 Integral, отчетени от членовете на журито. Гамата на i8 е изключително богата, но наградата бе присъдена на участвалата в теста версия Integral. Това е вариант със самоносеща конструкция, без шаси, която се предлага само с двигатели на DAF и автоматизирана предавателна кутия на ZF. Наградата Автобус на годината 2018 се връчва на Хосе Гарсия, регионален мениджър продажби в Irizar.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30934
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.