29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Предстои ежегодното издание на Top Marques Monaco

Снимка: Daria Malysheva/ CC BY-SA 4.0

Едва няколко седмици ни делят от ежегодното издание на Top Marques Monaco, което тази година е и юбилейно. Петнадесетата изложба както обикновено ще се състои в Грималди Форум през април и ще ни потопи в света на лукса във всеки негов аспект. Шоурумът излага на показ впечатляващи и доста скъпи предмети като бижута и часовници, но фокусът е насочен основно към любителите на автомобилите. Ключови елементи са все по-бързо развиващите се технологии и възможностите за представяне на супер колите, както и стилният им и уникален външен вид.

В миналогодишното издание, както вече ви разказахме, участие взе и един български супер автомобил Sin R1 550, а самото събитие беше посетено от над 45 хиляди души от цял свят. Тази година организаторите се стремят да поставят нови рекорди. Те обещават още по-впечатляващо шоу с последните най-ексклузивни модели и уникалната възможност за тест драйв в Монако. И въпреки силното желание да оставят най-големите изненади за деня на самото изложение, все пак си позволиха да надигнат завесите и да разкрият поне малка част от това, което предстои да видим в Грималди от 19 до 22 април.

От официалните им прессъобщения разбрахме, че над 30 супер коли ще бъдат на разположение за тест драйв на пистата на F1 Монте Карло, включително чисто новото датско произведение ZENVO, което ще направи своя тестови дебют. Както споделя самият мениджър на изложението: „Концепцията на събитието е да създаде една изложба, която да надмине статичните събития в Париж, Франкфурт и Женева, където посетителите да могат да изпробват колите, които ги впечатлят. И Монако, който е домакин на може би най-известното Grand Prix в света, беше очевидното място за подобно живо авто шоу с тест драйв на пистата на F1.“

Посетителите на звездното събитие ще могат да се докоснат и до претендента за най-бърза кола в света Corbellati Missile, която вдига до невероятните 500 км/ч. Колата, носеща името „ракета“, всъщност е дело на семейство бижутери, които определено са създали своето най-ценно бижу. Уникалното произведение на братята Корбелати разполага с 9,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 1800 к.с.

Гостите на шоурума ще имат възможността да видят и уникалния мотор T12 Massimo, зад чийто дизайн стои Масимо Тамбурини, познат като „Микеланджело на моторите“ и един от умовете зад Дукати. От мотора, оценен на сумата от 1 милион долара, ще бъде произведени едва 12 модела и той ще бъде представен от сина на вече покойния Масимо – Андреа, в памет на неговия изключителен баща.  Освен представянето на редки и скъпи автомобили, изложението ще се фокусира и върху световната тема за опазване на околната среда. На него ще бъде представен най-големият набор от „зелени“ превозни средства, включително специално издание електрически спортни коли, създадени за патрона на Top Marques Monaco Принц Албер II.

Освен това своеобразно олицетворение на лукса, тази пролет Монако ще привлече посетителите си с още интересни и грандиозни събития. Сред тях е разбира се неповторимото Гранд При на Формула 1 в Монте Карло, както и известният покер турнир European Poker Tour, организиран от PokerStars. Така че, в случай че сте запътили към тази неповторима дестинация, можем само ви завидим благородно!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf31113
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.