29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новия Volkswagen Touareg

Дългоочакваното трето поколение на Volkswagen Touareg вече е официален факт. Последният член на MLB Evo-базираната SUV фамилия на VW Group, включваща още Audi Q7, Porsche Cayenne и Lamborghini Urus е нарастнал на размери, но е станал по-лек и много по-технологичен.

Казано иначе, новият Touareg е станал по-дълъг със 77 мм (до 4878), по-широк с 44 мм (1984) и е със 7 мм по-нисък (1702). Това е позволило увеличение на вътрешното пространство, включително багажника, който вече е 810 литра, вместо досегашните 697. Въпреки това, всъдеходът е станал по-лек със 106 кг, благодарение на комбинация от алуминий и "високотехнологични" стомани.

Дизайнът на Touareg 3 отпред е определено приятен, като могат да се видят заемки от флагмана при леките коли Arteon. А що се отнася до предните светлини, от Volkswagen твърдят, че са най-технологичните в бранша - те се състоят от цели 128 LED диода, като всеки един от тях може да се активира индивидуално според условията на пътя.

Що се отнася до задната част, при нея по-скоро виждаме еволюция, а не революция спрямо поколение 2, но могат да се забележат промени в светлините и броните.

Страничният профил пък е с по-висока линия, а фиксирани стъклени поърхности при А-колонките подчертават, че всъдеходът е станал по-дълъг. Базово, Volkswagen Touareg е с 18-инчови колела, а по-високите нива на оборудване се предлагат с 21-инчови.

И ако външният вид не ви е накарал чак да ахнете, то салонът на новия Туарег е тотално обновен и определено много добре изпълнен. По-скъпите версии на новия SUV са с изцяло дигитално, 12-инчово инструментално табло, а мултимедията е с масивен 15-инчов тъчскрийн дисплей.

Отворите за вентилация са преместени най-ниско на централната конзола, за да направят място за големия дисплей, от който се контролират почти всички функции на автомобила, което пък е довело до минимизране на физическите бутони.

Сред останалите значителни обновления във Volkswagen Touareg 3 са завиване на четирите колела, система за нощно виждане, ново въздушно окачване с електронен контрол, предни седалки с масажор и т.н.

Що се отнася до двигателната гама, новият Touareg дебютира с 3-литров V6 дизел във варианти на мощността 231 и 286 к.с. По-късно, през есента, се очаква и V6 бензин с 340 "кончета". Може би догодина, към гамата ще се присъединят 4-литров V8 дизел с 421 конски сили, а за Китай (впоследстие може би и Европа) се очаква и плъгин хибридна модификация с 367 к.с.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf31136
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.