28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Nokian Tyres с услуга за 3D сканиране на гумите

Автомобилните гуми са сред най-важните аксесоари за безопасност в една кола, а те са толкова безопасни колкото тяхното състояние им позволява да бъдат. Дигиталната услуга SnapSkan, разработена от производителя на гуми Nokian Tyres в сътрудничество с търговската верига за автомобилни гуми и авто услуги Vianor, улеснява проверката на състоянието на гумите и мониторинга им, без да добавя допълнителни разходи. Услугата стартира пет нови места за проверка в Скандинавските държави. Планът е услугата да се разшири още повече на международно ниво.

Със SnapSkan измерването на дълбочината на протектора става бързо и лесно чрез употребата на най-новата 3D технология за сканиране. Скенерите на SnapSkan могат да бъдат открити на изходите и входовете на паркинги. Шофьорът преминава с колата по рампата на скенера, когато влиза или излиза от паркинга и SnapSkan автоматично сканира гумите.

Шофьорът може да активира услугата чрез SMS или онлайн преди или след сканирането, за да получи дигитален отчет за състоянието на гумите си. Ако реши да не я активира, цялата информация за автомобила събрана от SnapSkan ще бъде окончателно изтрита след седмица. Ако избере да активират отчета, той бива изпратен на мобилното устройство на шофьора напълно безплатно. Докладът включва измервания на протекторите на гумите и код, който предоставя намаление за нови гуми в избрани магазини.

SnapSkan е първата в света услуга за сканиране на гуми, която е напълно автоматична и достъпна за всички на публично място. Безплатната услуга прави мониторинга на състоянието на гумите лесен и бърз за шофьора. SnapSkan измерва дълбочината на протектора на автомобилните гуми чрез скенер и изпраща информацията директно до устройството на шофьора (смартфон, таблет или друго). Услугата е разположена на места, които шофьора обикновено посещава, елиминирайки нуждата от допълнителна спирка или шофиране до друго място за проверка.

SnapSkan беше представена за първи път през 2016 по време на технологичното стартъп събитие Slush. Прототип на услугата бе използван в многоетажен паркинг в Хелзинки и първият пункт за обслужване на клиенти бе отворен през юни 2017 на паркинг в град Турку във Финландия. Обратната връзка от потребителите от тези първи две обслужващи места, бяха използвани, за да развият още повече цялата потребителска услуга на SnapSkan.

Tази седмица, общо четири нови места за проверка използващи SnapSkan ще бъдат открити в гаражи в различни локации из Финландия. SnapSkan също така става международна с откриването на нова локация в Осло, Норвегия. Това е първото място за проверка SnapSkan извън Финландия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31599
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.