28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ares Design с уникален поглед върху Land Rover Defender

Италианската компания за автомобилен дизайн и доработване на автомобили Ares Design, позната с авангардните си проекти, представи новата си творба на базата на иконичния Land Rover Defender. Легендарният офроудър е получил доста сериозни промени както в дизайнерско, така и в технологично отношение.

От Ares заявяват, че са преработили "всеки един аспект" на Defender, с нов интериор, ъпгрейд на двигателя и цялостен боди кит. Като дори се предлага и панорамен стъклен покрив, който механиците на компанията да "инсталират" на покрива.

"Дифендърът на всички Дифендъри", както го наричат от компанията, се предлага базово с V8 бензинов агрегат, постигащ 278 к.с. и 439 Нм. За база е взет оригинален 4,5-литров двигател от Land Rover, но обемът му е увеличен до 4748 куб. см. Това е постигнато благодарение на увеличение на диаметъра на буталата с по 2 мм, плюс нови разпределителни валове, ревизирана глава на цилиндрите и по-големи инжектори. Агрегатът е оборудван с уникална изпускателна система с 4 накрайника, въздухозаборник ITG, спортни катализатори Milltek.

Ако по-горната концепция ви се струва слаба, от Ares Design предлагат и версия с 4698-кубиков V8 със суперчарджър, произвеждащ внушителните 648 к.с. и 649 Нм. И при този, и при по-слабият двигател, връзката с колелата е през 6-степенна автоматична скоростна кутия, с възможност за ръчна смяна на предавките.

Но въпреки откровено спортните показатели, Ares Defednder си остава машина за сериозен офроуд. За това говори повишеният със 75 мм пътен просвет в атмосферната версия и с 50 при суперчарджъра. Това повдигане се дължи на специалното окачване с прогресивни пружини и амортисьори Fox, както и на 18-инчовите офроуд гуми Cooper Discoverer STT Pro, качени на специални джанти.

Сред акцентите по екстериора, може да отбележим новите уширители на калниците, капак, решетка и други детайли, изработени от карбон. На техния фон контрастират яките стоманени брони, лебедка Warn, двата шнорхела, защитите под шасито и т.н. Напомпаният Defender дори е снабден с LED предни светлини, за по-добро осветяване.

Това може да е практичен всъдеход, но от Ares са опитали да представят и малко луксозни акценти в салона. Като например уникалните предни седалки с ръчно обработена кожа, кожени и карбонови детайли на различни места в купето и т.н. Дори ръчната спирачка е отстъпила място на електронна такава, за да се освободи място между предните места.

Колко излиза Ares Defender? Около 190 000 евро, без донора, който ще трябва да си намерите сами, само доработките. Конструирането на такъв модел отнема до 8 седмици, а ако сте се навили за него, побързайте, защото компанията ще направи едва 53 бройки.

Повече снимки на атрактивния Ares Defender може да видите в галерията над статията.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf32225
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.