29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Атанасов аут от битката, Ангелов е новият лидер в рали "България"

Екипажът Йордан Атанасов – Янаки Янакиев се прости с амбициите си за победата в рали „България“ 2018. Макар да стартираха деня брилянтно и да спечелиха две от трите специални отсечки преди сервизния парк, състезателите на АРТ Рейсинг преживяха истински кошмар на второто минаване на „Аладжа манастир“. На Т-образното кръстовище, скоростната кутия на тяхното Mitsubishi Lancer Evo 9 не издържа и те няма да успеят да продължат.

„Съжалявам изключително много, за града, за колегите, за спонсорите и партньорите и най-вече за феновете“, заяви Атанасов сдържано. Но със сигурност е много разочарован, тъй като минути преди това, в сервизния парк в Албена заяви, че е доволен от трите етапа (от които спечели два) и макар в отсечката „Козичино“ да е направил няколко грешки, е започнал да внимава и възнамерява да задържи лидерството си.

След отпадането на Атанасов, начело на надпреварата излизат Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Skoda Fabia R5). Екипажът на „Мегапорт” спечели етапа „Дюлино“, както и второто минаване на „Аладжа манастир“, като води пред Димитър Илиев и Крум Дончев с 36,8 секунди. Трети във временната подредба е екипажът на „Бултранс рали тим“ Христо Атанасов – Марин Иванов (Citroen C2), с пасив от над 3 минути спрямо лидерите.

Преди рестарта на „Аладжа“ Ангелов бе лаконичен: „Първите два етапа карахаме бавно“. И в създалата се ситуация няма особен смисъл да кара на предела, макар че взе още две етапни победи.

Не много добър бе и денят за миналогодишния рали шампион Тихомир Стратиев. В сервизният парк, пилотът на „Марина моторспорт“ заяви: „Тръгнахме добре в първите две отсечки, но направих грешка на етапа „Дюлино“. Подцених поредица от скокове и изтървах колата. Завъртяхме се и се ударихме в една мантинела, но за щастие има минимални щети по колата. Изцяло моя грешка“. На 3-тата отсечка Стратиев загуби много време, като се опита да навакса в „Козичино“ и в „Аладжа“, където бе трети, но за момента се движи с 4-то време във временната подредба.

На съвсем друг полюс са нещата при Димитър Илиев и Крум Дончев. След „Аладжа 2“ те излизат на второ място в класирането, а преди етап 5 споделиха, че се раздават за публиката и колегите си. „Оказа се точно на обратното на това, което очаквахме – откъм навигатори сме добре, но откъм пилоти сме зле. Личат си годините извън трасетата. Карахме внимателно, на като цяло много се забавлявахме – не знаех, че да си навигатор е толкова хубаво“, заяви Крум.

Митко допълни: „Определено това ще е състезанието от което ще останем с най-приятни спомени, Публиката определено оцени жеста, който направихме с участието ни, а ние се стараем да им дадем зрелището, което заслужават. Карахме внимателно, но и аз открих колко е страхотно това да си навигатор, да откриеш нови неща, които за толкова години състезания не си знаел“.

Сега пред участниците остават двете минавания на етапа „Аврен”. Очаквайте подробности!



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:18 1
+ 0
- 0
sffsdf33382
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.