20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Suzuki отбеляза 25 години у нас с премиера на новата Vitara

Suzuki отбеляза четвърт век на българския пазар с премиера на обновения SUV Vitara. Вносителят на марката у нас Миркат ООД удари наздравица и за 30-годишнината на култовия 4х4 автомобил с церемония в столицата.

Японската марка влиза със свое представителство у нас през есента на 1993 година, като Миркат и до момента е единственият вносител на Suzuki. Голяма заслуга за популяриззирането на марката има и вече покойният мениджър на компанията Елефтериос Анганакис, който бе начело на вносителя 20 години, до смъртта си през 2014 година.

Към днешна дата Миркат и Suzuki имат мрежа от 10 представителства в 9 български града, а генералният мениджър на вносителя н-н Папаконстантину изказа своята благодарност за доверието в марката и за успешното партньорство. Г-н Иванов, Директор Продажби леки автомобили и развитие на дилърска мрежа, акцентира върху амбициите на компанията да позиционирана марката сред първите десет на пазара у нас, разчитайки на автомобилна гама от модели с екологични бензинови двигатели, подпомогнати от хибридни технологии. Той подчерта позицията на Suzuki като автомобилен производител с отговорност към здравето на човечеството и съхраняване на природата, чрез премахване на употребата на замърсяващи дизелови двигатели.

Г-жа Николова, Маркетинг Експерт, представи имиджовата кампания на МИРКАТ ООД във връзка с честването на 25-тата годишнина - „ТЪРСИМ НАЙ-ВЕРНИЯ SUZUKI В СТРАНАТА”, която в рамките на 20 дни е събрала над 150 регистрации. Победителят в надпреварата за титлата е SUZUKI SAMURAI, регистриран през 1988 г. и с пробег от 704 818 км, който посрещаше гостите на входа на залата. Наградата е безплатно сервизно обслужване според предписанията на производителя за следващите 5 години + уикенд за двама в Боровец с новата Vitara.

Най-забележимата промяна в Suzuki Vitara е предната решетка, която е в новия стил на марката, дебютирал при фейслифта на SX4 S-Cross. Под капака атмосферният 1,6-литров бензинов двигател е отстъпил мястото си на два нови турбобензинови. Изцяло нов е еднолитровият агрегат със 110 к.с., докато по-големият, с обем 1,4 литра и 140 "кончета", е познат и от досегашната версия Vitara Sport.

Задвижването на новата Vitara е предно или на четирите колела, последното чрез добре познатата система Allgrip. В кросоувъра са добавени и куп нови технологии, като от Suzuki се хвалят че това е най-технологичният им модел към момента.

Цената на освежения модел в България започва от 30 990 лв. с т. нар. "екобонус" (1-литров бензин, 2WD) и достига до 54 290 лв. за 4х4 версия от най-високото ниво на оборудване GLX с автоматик и куп екстри.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33648
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.