19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новият Mitsubishi L200 (галерия и видео)

Обновеният Mitsubishi L200 отбеляза световната си премиера в Тайланд, успоредно с отпразнуването на 40 години от раждането на работния модел. Пикапът, който се появява през 1978 година в момента е в петото си поколение (от 2015 година), като получава масивен фейслифт, донесъл изцяло обновена визия и много технологични новости.

L200 е стратегически модел за Mitsubishi, а представянето му в Тайланд ще бъде последвано от останалите азиатски пазари, както и в Океания, Близкия Изток, Европа, Африка и Латинска Америка. Новото поколение ще се предлага в около 150 страни по целия свят.

Както лесно може да забележите, машината не е минала през типичен фейлифт, а е сериозно обновена, с изцяло нова предница с различни светлини, капак, въздухозаборници и брони в стила “Dynamic Shield” на марката, представен при кросоувъра Eclipse Cross. Ревизирането е засегнало и колесните арки, които са с нов дизайн и по-раздути. Отзад, промените не са толкова радикални, но няма как да не се забелезат новите светлини и модифицираната броня.

Новият Mitsubishi L200 в 4х4 версиите си работи както със Super-Select 4WD, гарантиращо на водача оптимален контрол на всякаква пътна настилка, така и с Easy-Select 4WD. Последната представлява по-опростена версия на пълноприводното задвижване, в която може да се избира между задно, 4х4 и 4х4 с бавни предавки задвижване. Добре позната на офроудърите Super-Select система пък позволява автомобилът да се кара като такъв с постоянно 4х4 задвижване и добавя блокаж на централния диференциал.

И двете системи работят с нова оф-роуд програма с 4 режима – чакъл, кал/сняг, пясък и скален терен (само в 4LLc). Когато е активиран, Off-road режимът едновременно регулира мощността на двигателя, трансмисията и спирачките, за да предотврати буксуване, затъване и да подобри преминаването през тежък терен. В допълнение, пикапът разполага и с електронен асистент за спускане по наклони.

За момента от Mitsubishi не споменават за промени в двигателната гама, което означава, че L200 ще запази предлагания (за нашия пазар) 2,4-литров турбодизелов мотор с версии на мощността 154 и 181 конски сили, както и опциите за 6-степенна механична скоростна кутия. Автоматикът, обаче, е изцяло нов с 6 предавки, за разлика от досегашния с 5.

И тъй като пикапите са новите иситнски джипове, новият Mitsubishi L200 е с подобрен комфорт в салона за пасажерите и е натъпкан с технологии за сигурност и асистиране на водача като Forward Collision Mitigation (FCM – отчита превозни средства и пешеходци пред автомобила, за да предотврати сблъсък), асистент за слепите петна в огледалата, Rear Cross Traffic Alert (RCTA – подпомага избягването на удари при връщане на заден ход) и Ultrasonic Misacceleration Mitigation System, намаляваща риска от инциденти при неправилна употреба на педала на газта, особено при движение напред или назад в тесни пространства. Благодарение на Multi Around Monitor системата получавате изображение от птичи поглед на пространството около автомобила, както и сигнализация от сензорите за паркиране.

MMC планира да продаде около 180,000 бройки от новия и от настоящия модел през тази фискална година. L200 е ключов стратегически модел и вторият най-продаван след Outlander през изминалата финансова година. Продажбите в Европа и България ще стартират през есента на 2019 г.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33674
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.